Alle winnaars van de Roots Natuurfotowedstrijd 2017

René Alblas

7 september 2017 .

Een flinke klus, maar zo leuk om te doen! Afgelopen zaterdag was de prijsuitreiking van de Roots Natuurfotowedstrijd 2017. Het sluitstuk van een evenement waar we bij Roots zo’n 10 maanden per jaar aan werken. In december starten de voorbereidingen van de wedstrijd; de site updaten, kloppen de spelregels nog?, welke prijzen gaan we geven… In februari en maart kan er ingezonden worden en van april tot juli zijn de selecties en jureringen. Ondertussen wordt er een agenda samengesteld met de beste inzendingen en in augustus worden de uitnodigingen naar de winnaars verstuurd. En dan is de de grote finale, de prijsuitreiking, in september.

Zaterdag 2 september kwamen de prijswinnaars naar nationaal park De Hoge Veluwe om hun prijs in ontvangst te nemen. Altijd mooi om te zien, zoveel blije fotografen die weten dat hun werk op zijn waarde wordt geschat. Sommigen zijn zelfs een beetje verbaasd: “Dat ik nou een prijs heb gewonnen, terwijl er zoveel andere mooie inzendingen waren!” Zo’n opmerking bewijst maar weer eens hoe belangrijk de Roots Natuurfotowedstrijd is. Als je hele mooie natuurfoto’s kunt maken, betekent dat nog niet dat je ook je eigen werk op zijn waarde kunt schatten, dus dat doen wij graag!

Hieronder volgen alle winnaars. Natuurlijk vind je de winnende foto’s, inclusief juryrapport, ook terug in het oktobernummer van Roots. En in het nationaal park De Hoge Veluwe kun je tot september 2018 de winnende foto’s in het groot gaan bekijken in een fraaie buitenexpositie!

Categorie Landschap, 1e prijs

HERFSTBLADEREN, Hans van Wijck

Categorie Landschap, 2e prijs

MISTIGE OCHTEND.

Piet Haaksma

Categorie Insecten, 1e prijs

EEN BEDJE PYJAMA

Danny Declercq

Categorie Insecten, 2e prijs

KLEINE EIKELBOORDER

Danny Declercq

Categorie Jongeren, 1e prijs

LARVE

Marc Brouwer

Categorie Jongeren, 2e prijs

MARMERGRUTTO

Sam Meul

 

Categorie Overige dieren, 1e prijs

Konijn

Timo Jansen

Categorie Overige dieren, 2e prijs

EEKHOORN

Jeannette Goderie

 

Categorie Planten

ALWAYS LOOK UP

Jannette van der Boon

Categorie Planten, 2e prijs

DILLE

Lucie van Meteren

Categorie Vogels, 1e prijs

GOEDEMORGEN

Erik van Velden

Categorie Vogels, 2e prijs

VERVLOGEN

Jacob Kaptein

Categorie Art of nature, 1e prijs

VEDERLICHT

Nancy Carels

 

Categorie Art of nature, 2e prijs

DE BERGHELLING

Ronny Brits

 

Hoofdprijs

HOTEL STORK

Ronald Kamphuis

Dit waren de prijzen voor de editie van 2017:

* Hoofdprijs: Een reischeque van BirdingBreaks t.w.v. €2.000,-.

*Eerste prijs in de categorieën Art of nature, Vogels, en Plantenrijk: een reischeque van BirdingBreaks ter waarde van €350,-.

* Eerste prijs in de categorie Insecten: voucher voor een Lowepro fototas van Degreef & Partner t.w.v. €350,-.

* Eerste prijs in de categorie Overige Dieren: cadeaubon voor fotohutten Han Bouwmeester Natuurfotografie t.w.v. €350,-.

* Eerste prijs in de categorie Landschap: een weekend naar Texel van Vogelinformatiecentrum De Verrekieker, t.w.v. €350,-.

* Eerste prijs in de categorie Jongeren t/m 25 jaar: Een schuiltent van Han Bouwmeester.nl, ter waarde van €239,- plus een jaarabonnement op Roots ter waarde van €81,30.

*Tweede prijs in de categorie Jongeren: Een fotoworkshop naar keuze ter waarde van €150,- plus een jaarabonnement op Roots ter waarde van €81,30.

* Tweede prijs in de overige categorieën: een waardecheque van €150,- van Cameraland.


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Blog