Feest in de hemel

redactie

26 oktober 2011 .

Het noorderlichtseizoen is net begonnen, maar je hoeft er niet speciaal voor naar het hoge Noorden af te reizen. Ook in Nederland is het soms te zien.

“Dit is het grootste wereldwonder. Nu kan ik als een gelukkig mens sterven”, zegt actrice Joanna Lumley geëmotioneerd in de documentaire In the land of the northern lights. Lumley, vooral bekend als de aan drugs en drank verslingerde Patsy in de serie Absolutely Fabulous, droomde er als kind al van het noorderlicht te zien. In de BBC-documentaire gaat ze er naar op zoek, en op de laatste avond heeft ze succes. Tussen fonkelende sterren en de maan ziet ze groene lichtgordijnen aan de hemel dansen. “Dit is vreselijk aangrijpend. Ik heb nog nooit zoiets verbluffends gezien.”

 

Hoe bijzonder de groene kronkelende vlam of het rode doorschijnende lichtgordijn dat wappert in de nachtelijke hemel ook is, achter de schoonheid van de aurora borealis, zoals het noorderlicht ook wel wordt genoemd, schuilt een natuurkundig verhaal. Dat verhaal begint op 150 miljoen kilometer van de aarde. Op onze zon, die de bron is van het poollicht op aarde.

 

In Roots een groot artikel met veel beeld waarin wordt uitgelegd hoe het poollicht ontstaat. 2011 en mogelijk 2012 zouden (vanwege een zonnemaximum) een bijzonder goed poollichtjaar moeten worden. Dat lijkt te kloppen want dit jaar is er zelfs al poollicht in Nederland gezien.

 

Ook hebben we onderstaande aanbieding geregeld:

Prijs: Vanaf  € 795,- p.p. / Vertrekdatum: 15, 22, 29 januari, 5,12 februari 2012

 Inclusief:

* Retourvlucht vanaf Amsterdam met transavia.com rechtstreeks naar Lapland

* Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen

* Retourtransfer luchthaven – accommodatie

* Introductie sneeuwscootersafari, 2 personen/scooter

* Gebruik thermo overall, winterlaarzen, sokken en handschoenen tijdens uw gehele verblijf

* 7 overnachtingen in een bungalow op basis van logies

* Haardhout, beddengoed, handdoeken, verbruik water en elektriciteit en de eindschoonmaak

 GRATIS safari

Op zoek naar het Noorderlicht per rendier t.w.v. € 75,- p.p.!

In een rendierslee glijd je door het stille winterwonderland naar een open plek waar je kans hebt om het poollicht te zien. Onderweg drink je bij het knapperende kampvuur nog een lekker kopje koffie met een Finse lekkernij.

 

Voorwaarden

– Boek het arrangement Salla o.v.v. Lezersaanbieding Roots

– De waarde van de aanbieding kan niet in geld worden uitgekeerd en is op basis van beschikbaarheid

– Deze actie is niet te combineren met één van onze andere aanbiedingen

 

Meer informatie:

Neem voor meerinformatie contact op met Voigt Travel [email protected] of kijk op www.lapland.nl/roots. Meer weten van iemand die de locatie goed kent? Bel dan met een van de medewerkers: 035-6990322.

 

FOTO: StephaneVetter / Novapix


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws