Steeds meer doggybags in restaurants

René Alblas

26 augustus 2015 .

Steeds meer Nederlanders ergeren zich aan voedselverspilling. Restaurants waar veel eten wordt weggegooid zijn eigenlijk niet meer van deze tijd. Stichting Natuur & Milieu onderzocht onlangs de houding van de gemiddelde Nederlander ten opzichte van voedseloverschotten in restaurants en daaruit bleek dat 1 op de 5 Nederlanders wel eens om een doggybag heeft gevraagd. En 1 op de 3 Nederlanders vindt het heel acceptabel om met zo’n doosje/zakje naar huis te gaan.

Alle reden dus voor de Stichting Natuur & Milieu om een actie te starten waarbij 50.000 doggybags zijn uitgedeeld aan restaurants. Zo wordt de drempel om overgebleven eten mee naar huis te nemen nog lager!

Overigens moet de naam ‘doggybag’ niet al te letterlijk worden genomen. Heel veel gerechten die in restaurants geserveerd worden zijn absoluut niet geschikt voor honden. Sommige ingrediënten (zoals uien, chocola en bepaalde specerijen) of kleine botjes van vlees, kunnen zelfs fatale gevolgen hebben voor onze trouwe viervoeters.

9cc19f6d-c481-48a0-8100-391e227260b1


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws