Wilde planten op het menu

Daniël Mulder

29 maart 2016 .

De natuur is meer dan een plek om doorheen te wandelen of om dieren te spotten. Het is ook een bron van voedsel, voor dier én mens. Veel planten die in het wild groeien, zijn eetbaar. Welke precies, dat leer je tijdens de cursus Eetbare (wilde) planten die vanaf dinsdag 7 juni wordt gegeven.

NKooyman_6616_pinksterbloem

Dankzij de supermarkt om de hoek, zou je bijna vergeten dat mensen ooit zelf hun eten bij elkaar zochten. Haal je oerinstinct weer naar boven met de cursus Eetbare (wilde) planten. Je ervaart dat de berm langs het wandelpad, stroken gemeentelijk groen en waarschijnlijk ook stukken in je eigen achtertuin nooit meer hetzelfde zullen zijn. Leer anders te kijken, verbreed je culinaire blik en ervaar dat eerlijk, gezond en lekker eten ook gunstig kan zijn voor je portemonnee.

 

Locatie: De Mikkelhorst, Klaverlaan 37, Haren. Kosten: € 75,- per persoon (prijs is inclusief extra ingrediënten voor twee avonden koken). Hier vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

 

Foto: Niels Kooyman


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws