Met wieren kun je heerlijke gerechten maken. Een van de favoriete gerechten van Miek Zwamborn is hartige scones met zeewier. Dulse, een roodwier is hiervoor heel geschikt. Hieronder vind je het recept.

zeewier

Foto: Miek Zwamborn

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220ºc en zet een bakblik klaar.
  2. Kluts het ei in een kom en zeef de bloem erboven. Kruimel er dan de boter door. Voeg de geraspte kaas en grof gemalen zeewier toe en meng alles met een pollepel.
  3. Roer de karnemelk beetje voor beetje door het deeg (houd een flinke eetlepel over) en stort het dan op een met bloem bestoven aanrecht. Kneed het deeg niet maar rol het voorzichtig uit tot een dikte van 3 cm.
  4. Gebruik een steker van 6 cm om de scones (of 3 cm om de miniscones) uit te steken. Leg ze op het bakblik en bestrijk ze met overgebleven karnemelk. Bak ze ongeveer 9 minuten in de voorverwarmde oven tot de scones gerezen en goudbruin zijn.
  5. Laat de scones nog even afkoelen op een rooster.

Foto bovenaan: iStock