Wil je zelf keizerspinguïns en adéliepinguïns in het wild zien? Ervaren hoe ruig en onherbergzaam de Zuidpool is? Voet aan wal zetten op het laatste ongerepte stuk natuur op aarde? Samen met Oceanwide Expeditions biedt Roots je de unieke kans om je eigen poolexpeditie te beleven. Met een keuze uit twee indrukwekkende reisprogramma’s.

Vanaf Ushuaia in het zuidpuntje van Vuurland, de zuidelijkst gelegen stad op aarde, vertrekken de schepen van Oceanwide Expeditions zuidwaarts, via het Beaglekanaal en de Drake Passage, waar de temperatuur door de botsende warme en koude golfstromen opeens vele graden zal dalen. Verder gaat het, naar de Zuidelijke IJszee, waar langzaam maar zeker de eerste ijsbergen opdoemen, maar de oceaan nog bevaarbaar is. Beide reizen hebben het karakter van een expeditie: je gaat op zoek naar de plekken waar op dat moment de beste kansen zijn de natuur op Antarctica optimaal te zien. Beide programma’s bieden, afhankelijk van de weersomstandigheden en de hoeveelheid zee-ijs, mogelijkheden voor vaartochten per rubberboot, kayaktochten en trekof sneeuwschoentochten over land. Fotoworkshops helpen je de reis op de perfecte manier te vereeuwigen, interessante wetenschappelijke lezingen aan boord vullen je kennis aan. Beide reizen bieden je een ongekende kans Antarctica van dichtbij te beleven.

ortelius-at-cuverville-antarctica-january_elke-lindner-oceanwide-expeditions

Reisarrangement 1 – op zoek naar de keizerspinguïn

Een zeereis door de wateren rond het Antarctisch Schiereiland, op zoek naar pinguïnkolonies.

Prijs: vanaf € 9.100 per persoon (o.b.v. vierpersoonshut)

Wanneer: 15 – 25 november 2017 (10 nachten)

Route (onder voorbehoud): Ushuaiaverschillende locaties rond de Wedellzee Ushuaia 

Inbegrepen: vaarreis op de Ortelius, alle maaltijden aan boord, excursies, lezingenprogramma, bagagetransfer en personentransfer van het schip naar de luchthaven van Ushuaia na ontscheping, helikoptervluchten tijdens de reis van het schip naar de wal. De reis wordt georganiseerd door Oceanwide Expeditions. Alle programmaonderdelen worden op basis van de weersomstandigheden ter plaatse definitief bepaald.

Niet inbegrepen: vliegreis van en naar Ushuaia, verblijfskosten vóór afvaart, transfer naar het schip, paspoort- en visakosten, verzekeringen en persoonlijke uitgaven aan bijvoorbeeld drank, wasgoed of telecommunicatie.

Informatie/aanmelden: stuur een e-mail naar [email protected], o.v.v. Antarcticareis OTL22a-17. De reisorganisatie neemt dan contact met je op.

Antarktische Halbinsel, Deception Island, die "Plancius" stoppt in der Caldera des aktiven Insel-Vulkans, Antarktis, 19.11.2013 Engl. Antarctica, Antarctic Peninsula, Deception Island, the "Plancius" stops in the caldera of the active vulcano, travel, cruise, polar cruise, expedition cruise, polar region, 19.November 2013

Reisarrangement 2 Het Antarctisch schiereiland en de poolcirkel

Een reis van en naar Detaille Island, naar de poolcirkel en terug.

Wanneer: 8 maart  19 maart 2018 (11 nachten).

Route (onder voorbehoud): Ushuaia – rond het Antarctisch schiereiland – Ushuaia.

Prijs: vanaf € 6.150 per persoon (o.b.v. vierpersoonshut).

Inbegrepen: vaarreis op de Plancius, alle maaltijden aan boord, excursies, lezingenprogramma, bagagetransfer en personentransfer van het schip naar de luchthaven van Ushuaia na ontscheping. Reis wordt georganiseerd door Oceanwide Expeditions. Alle programmaonderdelen worden op basis van de weersomstandigheden ter plaatse definitief bepaald.

Niet inbegrepen: vliegreis van en naar Ushuaia, verblijfskosten vóór afvaart, transfer naar het schip, paspoort- en visakosten, verzekeringen en persoonlijke uitgaven aan bijvoorbeeld drank, wasgoed of telecommunicatie.

Informatie/aanmelden: stuur een e-mail naar [email protected], o.v.v. Antarcticareis PLA30. De reisorganisatie neemt dan contact met je op.

———————————————

Wil je nog wat meer lezen over een bezoek aan de Zuidpool? Lees dan de blogs van Rootsredacteur Gemma Venhuizen. Zij bezocht vorig jaar de Zuidpool met Oceanwide Expeditions.

Blog 1, De Drake Passage

15591966_10154723803171702_1440337403_n

Blog 2, Omringd door albatrossen

edj_1977

Blog 3, De eerste keizerspinguïn

edj_1072

Blog 4, Op bezoek bij de adéliepinguïns

dsc_9463

Blog 5, Afscheid en de Antarctica-plunge

edj_7821

De poolreis van je leven!

 

2015-11-ant__mmm6541

Foto: Vincent Munier