Bloeiende duinen in Meijendel

Wandelen Meijendel: schatkist achter de duinen

Natuurgebied Meijendel is onderdeel van het nationale park Hollandse Duinen. Hier wandel je langs duinmeren en vennen en door bossen, valleien en – uiteraard – duinen. Dankzij al die verschillende leefgebieden staat Meijendel in de top tien van meest vogelrijke natuurgebieden van Nederland.

Roots is hét magazine dat je midden in de natuur brengt met adembenemende natuurfotografie, prachtige natuurreportages en tips geeft om zelf de mooiste foto’s te maken!

Interactieve wandelkaart

Bekijk hier al de Roots wandelroutes

Meer wandelberichten

stilte en wandelen
Wandelen

Wandelen door stiltegebieden en stille natuur

Wil je jezelf langdurig onderdompelen in de stilte dan is een wandeling door een stiltegebied een aanrader. In De mooiste STILTEWANDELINGEN van Nederland vind je 16 prachtige wandelroutes door stiltegebieden en stille natuurterreinen, waar de natuur, ontspanning en bezinning centraal staan.

arboretum Poort Bulten
Wandelen

Arboretum Poort Bulten: wandelen langs wereldbomen

In arboretum Poort Bulten (bij het Overijsselse plaatsje De Lutte) vind je zo’n duizend soorten bomen en heesters van over de hele wereld. Kuier met dit Roots-ommetje over zwierige paden langs een imposante mammoetboom en een Siberische iep.

vlonderpaden
Wandelen

11 verrassende vlonderpaden in Nederland

Voor wandelaars is het lopen over een vlonderpad altijd een aangename verrassing. Vanaf zo’n pad kun je vaak perfect dieren en planten bekijken. Roots tipt 11 fraaie vlonderpaden.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!

wandelaar kijkt uit over De Zilk in de Amsterdamse Waterleidingduinen
Wandelen

Wandelen in De Zilk: alleen op de wereld

Wandelen in De Zilk, een gebied in de Amsterdamse Waterleidingduinen, is alsof je de stille natuur helemaal voor jezelf hebt. Ontdek het gebied met deze nieuwe wandelroute van Roots.

Seinhuisje
Wandelen

Vakantiehuis Seinhuisje: slapen op het hoogste duin

Toe aan een paar dagen onthaasten op een plek met een ongekend uitzicht over de westpunt van Terschelling? In vakantiehuis Seinhuisje, gelegen op het hoogste duin van dit eiland, ervaar je het ultieme waddengevoel. Vooral als de zon ondergaat.

Wandelen Markelo: wandelaar op Markelose Berg
Wandelen

Wandelen Markelo: van berg naar berg

Een klein bultje heet in Overijssel meestal een belt, maar een flinke heuvel noemen ze hier met enige overmoed een berg. Rondom Markelo liggen een paar prachtige exemplaren. Je verkent ze tijdens deze wandeling, die grotendeels over het indrukwekkende landgoed Weldam loopt.

De wandelgidsen van Roots