Word abonnee!

Roots is hét magazine dat je midden in de natuur brengt met adembenemende natuurfotografie, prachtige natuurreportages en tips geeft om zelf de mooiste foto’s te maken!

Interactieve wandelkaart

Bekijk hier al de Roots wandelroutes

Meer wandelberichten

Wandelen

Wandelen bij Woudrichem: door een middeleeuwse rivierenlandschap

Tussen Sleeuwijk en Woudrichem in Noord-Brabant liggen drie bijzondere uiterwaarden. Alle drie anders! In de nazomer kun je er al wandelend genieten van het afwisselende rivierenlandschap tussen de paarden en koeien. Roots stippelde er een route uit van zo’n 11 kilometer.

de Voerstreek is een mooi wandelgebied
Wandelen

De Belgische Voerstreek: wandelen in een andere tijd

Fruitbomen, hagen en houtsingels. Franstalige naambordjes en bunkers. In de Belgische Voerstreek wandel je echt in het buitenland én in een andere, vervlogen tijd. Roots zette er een nieuwe natuurwandeling uit.

Vakantiewoning Molen Cabauw
Wandelen

Vakantiewoning Molen Cabauw: slapen naast de molen

Alsof de tijd er heeft stilgestaan. Zo voelt het om in vakantiewoning Molen Cabauw te verblijven. Midden in het ongerepte polderland van de Lopikerwaard, op de grens van Utrecht en Zuid-Holland, vergeet je de buitenwereld en word je één met de natuur.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!

Wandelen

Vegabroodjes voor wandelaars

Het Roots Natuurpad volgt waar mogelijk onverharde paden en soms loop je onderweg daardoor horeca mis. Voor wie onderweg toch een bijzondere lunch wil, hebben we vier vegabroodjes uitgezocht.

strabrechtse heide met wandelaar
Wandelen

3 wandelroutes om de zomer te vieren

Juni is dé zomermaand. Op 1 juni begint de meteorologische zomer en op 21 juni (de langste dag) de astronomische. Luid al wandelend de zomer in met een van deze drie fijne zomerroutes van Roots.

Waverhoek
Wandelen

Te voet door polderparel Waverhoek

Waverhoek ligt in de provincie Utrecht. Het is een klein, maar prachtig moerasgebied, waar het wemelt van de vogels. Roots ging er op zoek naar de George Clooney onder de zangvogels.

De wandelgidsen van Roots