Roots maart

Nu verkrijgbaar: Roots maart

Het is nog februari, maar de lente lonkt. Met Roots maart haal je ‘m vast een beetje in huis! Een voorproefje van de onderwerpen, van wandelen tot fotografie.

Roots is hét magazine dat je midden in de natuur brengt met adembenemende natuurfotografie, prachtige natuurreportages en tips geeft om zelf de mooiste foto’s te maken!

dierensporen herkennen
Nieuws

In de ban van dierensporen (herkennen)

Spoorzoeker Jeroen Kloppenburg is in de ban van dierensporen herkennen. Hij ontdekte dat hij dassen ging begrijpen door hun sporen te onderzoeken. Dat bleek zo te werken voor alle dieren.

Sea Rangers
Nieuws

Meevaren met de Sea Rangers

Sea Rangers voeren ecologische projecten uit op zee, om biodiversiteit in oceanen te herstellen. Én om jongeren te informeren over ecologie.

vliegende eekhoorn
Nieuws

De Japanse vliegende eekhoorn (Ezo momonga)

Het Japanse woord voor schattig is kawaii. En als één dier de belichaming is van dat woord, is het wel de Ezo momonga, de vliegende eekhoorn die in de bossen van Hokkaido leeft. Natuurfotograaf Tony Wu trotseerde drie winters in de dichte bossen van Japans noordelijkste hoofdeiland om deze hoogvliegers in beeld te brengen.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!

bultrug
Nieuws

Bultrugwalvissen: comeback van een zeereus

Tot de jaren 80 van de vorige eeuw werd de bultrug in zijn voortbestaan bedreigd, sindsdien beleeft het dier betere tijden. Roots sprak met walvisdeskundige Nathalie Houtman van het WWF.

Roots februari
Nieuws

Nu verkrijgbaar: Roots februari

Een greep uit de onderwerpen in de nieuwste Roots: de boomklever, de ezo vliegende eekhoorn en biomimicry, oftewel leren van de natuur. Wandelen doen we op een Overijssels landgoed en bij buitenplaats Beeckestijn. qua fotografie delen we imposante lezersfoto’s van roofvogels.

Nieuws

Vijf weetjes over de zeester

Vaak spoelen na storm op onze stranden duizenden zeesterren aan. Vijf leuke weetjes over dit bijzondere zeedier.

leucisme
Nieuws

Leucisme: wat is het en twee voorbeelden

Bij ijsberen, zwanen en witjes is wit de norm. Maar sommige lichtgekleurde dieren zijn uniek binnen hun soort. Dat kan komen door albinisme, maar leucisme komt vaker voor. Twee van zulke, figuurlijke, witte raven én, wat is leucisme eigenlijk?

mol in het gras
Natuurshot van de week

Natuurshot van de Week: mol in het gras

Hoe begin jij het nieuwe jaar? Net als deze mol een beetje zoekend en aftastend? Dit Natuurshot van de Week is gefilmd door Frans van Brakel.

Landelijke mollentelling: waar is de mol?

Mollen houden geen winterslaap. Sterker nog: juist nu gaan ze op zoek naar de vrouwtjes. Ze zijn extra actief. Daarom wordt komend weekend de landelijke mollentelling gehouden. Doe jij ook

goudjakhals
goudjakhals

Goudjakhals bijt schaap dood in Overijssel

Na de wolf lijkt nu ook de goudjakhals zich verder te verspreiden over Nederland. Voor het eerst is het kleine neefje van de wolf opgedoken in Overijssel, blijkt uit DNA-onderzoek

Nieuws

Nu te vinden: echt judasoor

Geregeld krijgen we bij Roots een foto met vraag hoe deze aparte paddenstoel heet die mensen aantreffen op dood hout. Hier vind je het antwoord.

gemeente Eijsden-Margraten
de kwestie

De kwestie: de natuur als rechtspersoon

In de Limburgse gemeente Eijsden-Margraten is de natuur als rechtspersoon erkend. En er wordt druk geijverd om ook de Waddenzee als rechtspersoon te erkennen. Wat is de bedoeling hiervan en