Roots is hét magazine dat je midden in de natuur brengt met adembenemende natuurfotografie, prachtige natuurreportages en tips geeft om zelf de mooiste foto’s te maken!

Nieuws

Kwakende groene kikkers

Wie nu langs sloten en vaarten wandelt of fietst kan er niet omheen: overal hoor je kwakende kikkers. Wist je dat er meerdere soorten bestaan? Zoek de verschillen.

Roots juni
Nieuws

Nu verkrijgbaar: Roots juni

In Roots juni een uitgebreid dossier over Frankrijk, met 10x de allermooiste natuur. Verder alles over de extravagante mandarijneend en de geelgors, podcastvogel van de maand. We wandelen in Meijendel & Rottige Meente, en de lezersfoto’s hebben dit keer als thema ‘less is more’. Drie onderwerpen kort uitgelicht.

varens
Nieuws

In de ban van varens: 5 bijzondere weetjes over varens

Varens zijn oeroude planten waar een zweem van mysterie omheen hangt. Dat, en hun schoonheid, maakt ze voor Gerda van Uffelen onweerstaanbaar. In Roots mei spreken we Gerda uitgebreid over haar fascinatie voor alle soorten varens. Online delen we deze 5 varen-weetjes.

Nieuws

Sprookjesbos Wildrijk

In het Noord-Hollandse landgoed Wildrijk is nu iets bijzonders te zien: een tapijt van wilde hyacinten. De komende week bloeien deze ‘bleu bell’s’ nog uitbundig. Het lijkt nu wel een sprookjesbos!

natuurgeluiden: een huilende wolf
Nieuws

Natuurgeluiden: 5 wilde melodieën

Ook in Nederland vind je nog natuurgebieden waar het stil is. Hier kun je tijdens een wandeling volop genieten van de geluiden van de wildernis. Sluit je ogen en luister naar de roep van de raaf, wolf of een ander fascinerend dier.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!

Nieuws

Vuurjuffer bij de tuinvijver

De eerste juffers vliegen rond, en meteen ook een van de mooist gekleurde: de felrode vuurjuffer. En het leuke is: ze vliegen ook gewoon rond in menige tuin!

Nieuws

Zonnende zandhagedis

Als het zonnetje de komende week goed doorkomt, maak je een goede kans om hem te zien: de zandhagedis. Het mannetje kleurt juist nu prachtig groen!

klaprozen
Nieuws

De klaproos in 6 verrassende feiten

Klaprozen – in mei en juni bloeien ze volop – komen van oorsprong voor in het Middellandse Zeegebied, een aantal daarvan leeft als wilde plant in Nederland. Klaprozen mogen er dan wel fragiel uitzien, de dappere plantjes zijn echte overlevers.

Nieuws

Oranje boven in de natuur

Ze bestaan echt: het oranjetipje en de krooneend. Oranje boven in de natuur. En je komt ze juist tegen rond Koningsdag!

Roots mei
Nieuws

Nu verkrijgbaar: Roots mei

In deze editie nemen we je mee naar de plantenpracht op Corfu, en wandelen we bij Dwingelderveld en in De Lutte. Verder 13 prachtige wilde melodieën, en het geluid van de groene specht. De lezersfoto’s hebben dit keer als thema lentemacro’s. Dat en meer, in Roots mei! Drie onderwerpen uitgelicht.

Nieuws

Wanneer grasmaaien: in mei even niet

Er is een eenvoudige manier om bijen en andere insecten te helpen. Laat je grasveld in je tuin een maand met rust en omarm de wildernis. Doe mee aan Maai Mei Niet en geef zo de natuur een duwtje in de rug. De actie uitgelegd in 5 vragen.

Nieuws

Bijeneter geeft Nederland meer kleur

De bijeneter is een van de mooist gekleurde vogels in Europa. Goed nieuws: dit vliegende pronkjuweel broedt steeds vaker in Nederland, een prachtige aanwinst voor onze avifauna!

rugstreeppad
Nieuws

De pionier pad: de (beschermde) rugstreeppad

De beschermde rugstreeppad houdt van dynamische leefgebieden, en duikt daarom nogal eens op bij bouwprojecten. Natuurfotograaf Edwin Giesbers ging op pad voor een nadere kennismaking met deze pionier onder de amfibieën.