Camera’s Beleef de lente staan weer aan

Paul Bohre

2 maart 2023 .

De camera’s van Beleef de Lente staan weer aan. En er valt direct een hoop te genieten: de bosuil zit al op haar eerste ei en ook publiekslieveling als de steenuil, ooievaar, kerkuil en zeearend laten zich al regelmatig zien. Volg het live op beleefdelente.nl.

Beleef de Lente van Vogelbescherming is al meer dan 15 jaar een groot succes. Vorig seizoen volgden maar liefst 1,2 miljoen mensen de broedende vogels via de webcamera’s. Traditiegetrouw zit de bosuil als eerste op haar eieren. Dit seizoen volgen de camera’s ook weer een aantal toppers van voorgaande jaren: de kerkuil, slechtvalk, steenuil en ooievaar. En binnenkort ook de koolmees, merel, visarend en in het kader van het Jaar van de Scholekster ook deze dakbroeder.

Camera's Beleef de lente staan weer aan

Het volgen van het wel en wee van een zeearenden paar is ronduit spectaculair te noemen. Foto: Jelle de Jong

Nieuwe camera in het weidelandschap

Ook dit jaar staat er een camera in een weidevogelgebied. In een oer-Hollands polderlandschap staat de mobiele camera tussen baltsende grutto’s, broedende kieviten en zingende veldleeuweriken. De camera’s van Beleef de Lente blijven aan tot alle jongen uitgevlogen zijn. Bij de ooievaars vliegen de jongen traditiegetrouw als laatste uit, in juni of juli.

Bosuil. Foto: Pixabay

Lessen voor de basisschool

Speciaal voor de basisscholen zijn er lesmaterialen ontwikkeld bij de livebeelden. Zo zijn er lessen over versieren, leren vliegen en het leggen van eieren. Maar er is ook een voorleesverhaal over de ooievaar voor kleuters en er zijn verschillende doe-bladen. Kijk voor het totale aanbod op Beleef de lente in de klas.

Camera’s Beleef de lente staan weer aan

Behalve de live-beelden zijn op beleefdelente.nl dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien. Per vogel wordt een blog bijgehouden door een deskundige om uit te leggen wat er gebeurt. Ook is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en hun vragen kunnen stellen aan de deskundigen.

Foto bovenaan: Jelle de Jong

Wat je leest in Roots november:

  • November + treevember: aanpoten!
  • Successtory: de oehoe
  • Herfstwandelen in het spoor van de Hierdense Beek (+ routekaart)
  • Natuurommetje bij Zuidlaren
  • De mooiste lezersfoto’s van eekhoorns
  • Film ‘Het wilde België’: in gesprek met de maker
  • 11x pretty in pink, van zoutmeer tot roze dolfijn

En nog veel meer. Bestel deze Roots snel – binnen Nederland betaal je geen verzendkosten.


Meer Nieuws