Camera’s Beleef de lente staan weer aan

Paul Bohre

28 February 2024 .

De camera’s van Beleef de Lente staan weer aan. Geniet van oude bekenden als de bos- en steenuil, ooievaar, kerkuil en slechtvalk. Je volgt het live op beleefdelente.nl.

Beleef de Lente van Vogelbescherming is al meer dan 15 jaar een groot succes. Vorig seizoen volgden maar liefst 1,2 miljoen mensen de broedende vogels via de webcamera’s. Traditiegetrouw zit de bosuil als eerste op haar eieren. Dit seizoen volgen de camera’s ook weer een aantal toppers van voorgaande jaren: de kerkuil, zeearend en steenuil. En binnenkort volgen ooievaar, slechtvalk, koolmees en boerenlandvogels.

Camera's Beleef de lente staan weer aan
Het volgen van het wel en wee van een zeearenden paar is ronduit spectaculair te noemen. Foto: Jelle de Jong

Camera in het weidelandschap

Ook dit jaar staat er een camera in een weidevogelgebied. In een oer-Hollands polderlandschap staat de mobiele camera tussen baltsende grutto’s, broedende kieviten en zingende veldleeuweriken. De camera’s van Beleef de Lente blijven aan tot alle jongen uitgevlogen zijn. Bij de ooievaars vliegen de jongen traditiegetrouw als laatste uit, in juni of juli.

Foto bovenaan: Jelle de Jong

Camera’s Beleef de lente staan weer aan

Behalve de live-beelden zijn op beleefdelente.nl dagelijks korte filmpjes met hoogtepunten te zien. Per vogel wordt een blog bijgehouden door een deskundige om uit te leggen wat er gebeurt. Ook is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en hun vragen kunnen stellen aan de deskundigen.

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Nieuws