Word abonnee!

Roots is hét magazine dat je midden in de natuur brengt met adembenemende natuurfotografie, prachtige natuurreportages en tips geeft om zelf de mooiste foto’s te maken!

Vogels

gek vogelgedrag
Vogels

Wat doet die vogel? Gek vogelgedrag verklaard

Soms zie je een vogel iets raars doen of een merkwaardig standje aannemen. In Roots Vogelmagazine Najaar 2023 tonen we wat van die opmerkelijke gedragingen – in beeld gevangen. Online een voorproefje, van onder meer de lenige nek van de (holen)uil.

Vogels

De boomvalk: een sierlijke jager

De boomvalk is een van onze sierlijkste roofvogels. Hun jongen leren nu zelf te jagen op prooien in de lucht, waaronder libellen. Een spectaculair gezicht!

Vogels

Draaihals: vreemde eend in de bijt

De laatste dagen worden opvallend veel draaihalzen gezien. Deze anders zo schuwe specht zoekt zijn voedsel juist op de grond. Lees hier waarom.

The pied avocet (Recurvirostra avosetta) scything its bill from side to side in water; a feeding technique that is unique to the avocet. Wommels, Friesland, The Netherlands

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!

Vogels

Zoek de woerd

Eenden ruien nu een groot deel van hun verenkleed. Daardoor worden de mannetje eenden voor even onherkenbaar. Lees hier waarom dat zo is.

Nieuws

Trekvogels kijken op Vlieland

Ook zo’n zin in een weekje vogels kijken op Vlieland? Lekker op de fiets op zoek naar prachtige vogelsoorten onder begeleiding van een super goede gids. Ga dan mee met Roots!