Deze foto’s staan in de Roots Natuuragenda 2018

René Alblas

9 June 2017 .

Het is pas juni, maar bij Roots zijn we al maanden bezig met het maken van de Roots Natuuragenda 2018! Het begint met dé natuurfotowedstrijd van Nederland, de Roots Natuurfotowedstrijd, waarvoor in februari en maart kan worden ingezonden. In de maanden april en mei zijn we dan volop bezig met de selectie van de duizenden foto’s die zijn binnengekomen en met de selectie van zo’n 100 foto’s die daar uitrolt, wordt de Natuuragenda 2018 gemaakt.

En die agenda is nu klaar en wordt (ongeveer) op dit moment gedrukt. Uiteindelijk zijn er 105 foto’s geselecteerd die een plaatsje in deze agenda hebben gekregen. Spannend! Misschien staat jouw foto er wel in… Om alvast een klein tipje van de sluier op te lichten publiceer ik hier alvast 4 foto’s die zijn ingezonden in de rubriek Vogels en tot de selectie behoren. Het zijn mijn persoonlijke favorieten in deze rubriek.

Binnenkort komt de jury bijelkaar. Van de Roots redactie zijn dat hoofdredacteur Fanny Glazenburg, chefredacteur Caroline Vogel en ondergetekende en daarnaast de professionele fotografen Mart Smit en Bart Heirweg. Deze jury gaat bepalen welke 15 foto’s het allerbeste zijn, alle 7 categorieën krijgen een 1e en 2e plaats, en er is een hoofdprijs. Ook spannend!

Of er 1 van mijn 4 favoriete vogelfoto’s bij zit? Wie weet….

Robbert de Smet

 

Ronald Kamphuis

 

Jakob Kaptein

 

Roelof Molenaar

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Blog