Getest: outdoorspullen die het buitenleven net iets fijner maken

Daniël Mulder

4 May 2018 .

outdoorspullen

Sun ray landscape in high mountain road and bokeh

Roots test maandelijks outdoorspullen voor buiten. Met deze ijzersterke ‘wijnfles’ en mini-zaklamp met mestkeverkracht ben je klaar voor een trektocht of de natuurcamping.

outdoor

Hydro Flask Wine Bottle biedt een koel drankje

Het Amerikaanse merk Hydro Flask toont in het promotiefilmpje van hun nieuwe ‘thermosfles’ vier vrolijke mensen die op een groene heuveltop genieten van de ondergaande zon. Af en toe schenken ze elkaar iets te drinken in. Dat ze zo vrolijk zijn snap je onmiddellijk als je bedenkt dat er geen thee of koffie in die mooie fles zit maar wijn. Het is namelijk een ‘wine bottle’ met de uitstraling van een hippe thermosfles.

Dichter Willem Kloos schijnt het ooit gezegd te hebben: ‘Ik houd erg van een mooi uitzicht buiten maar ik moet er iets te drinken bij hebben.’ Nu kun je natuurlijk een glazen wijnfles in je rugzak stoppen, omwikkeld met coolpacks en kranten, maar is niet handiger om die wijn over te gieten in een thermosfles die ook alles koel houdt? Het antwoord is natuurlijk ja.

Er past 0,75 liter wijn in de fles, die is gemaakt van dubbelwandig roestvrij staal. Het moet gezegd worden: de wijn blijft lang koel, zelfs tegen de verwarming aan. Om het buitenfeest compleet te maken kun je er ook een behoorlijk prijzig ‘wijnglas’ (wine tumbler) met deksel en drinkopening bij aanschaffen. Of twee, om samen van het uitzicht te genieten.
Hydro Flask Wine Bottle € 49,95 / Wine Tumbler € 34,95.

outdoor

Olight S1 Mini Baton: kleine krachtpatser

Olight produceert zak- en hoofdlampen in werkelijk alle soorten en maten. Voor professionele jagers, beveiligers, outdoorfans of zomervakantiekampeerders. Maar ook voor mensen die weinig zaklamp willen, maar wel veel licht.
Voor hen is er de S1 Mini Baton. Waterdicht, schokbestendig, herlaadbaar en met een magnetische achterzijde. Dit voorjaar gelanceerd, maar grote kans dat je het over het hoofd hebt gezien, want het lampje meet nog geen 5,5 cm. Het verdwijnt moeiteloos in een jaszak of een klein kiertje van een volgepakte dagrugzak.
outdoor
Klein dus, maar wat een krachtpatser. Het is de mestkever onder de zaklampen. Solide en vele malen sterker dan zijn formaat doet vermoeden. In de turbostand laat de S1 Mini Baton een duister bospad tot 100 meter baden in licht, met een max van 600 lumen. Na een minuut schakelt die automatisch terug naar 300 lumen. Er zijn ook nog vier ‘normalere’ standen. De maanlichtstand is de meest zuinige. Je kunt er dan vijftien dagen lang een boek mee lezen in de tent.

Voor natuurliefhebbers is het fijn dat er ook een S1 Mini Baton HCRI is, die zorg dat kleuren meer natuurlijker ogen.

Olight S1 Mini Baton (HCRI), € 59,95.

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Blog