Deze foto’s vielen op bij de inzendingen voor de Foto van de Maand mei

René Alblas

30 June 2023 .

Voor de Roots Foto van de Maand mei wedstrijd kwamen weer veel prachtige foto’s binnen! Inmiddels heeft de redactie daaruit de tien beste foto’s gezocht. Deze tien winnaars staan in de Roots van juli/augustus, die recent is verschenen.

Natuurlijk was er daarnaast nog veel meer moois te beleven bij de Roots Foto van de Maand mei inzendingen. Roots fotografie-redacteur René Alblas selecteerde daarom tien beelden die nét niet in het blad terechtkwamen maar wel een beetje extra aandacht verdienen. Hij geeft er een kort commentaar bij. Het thema van de Roots Foto van de Maand mei wedstrijd was Geel en oranje

De opvallers van de Foto van de Maand mei:

Doreen Elsevier- Honingbij op zonnekruid. Prachtig portret van een bij, de vage bloemblaadjes geven een schilderachtig effect.


Natasja Juist – Liefde in de vroege ochtendzon. Prachtige sfeer met de ochtendnevel en prima compositie.


Ed van der Reek – Lieveheersbeestje op een steel. De druppels met daarin de reflectie van het lieveheersbeestje máken deze foto.


Bert van Elten – Uitsluiping van een viervlek. De druppels op de vleugels en de oranje achtergrond zijn de troeven van deze foto.


Bas Oosterom – Opvliegende grutto’s. De houding van de grutto’s is prachtig. De compositie is mooi evenwichtig met de vogels net iets rechts van het midden en de zon en lichte vlek in de lucht aan de linkerzijde.


Friso Schinkel – Roodborst in bessenstruik. Prachtig zoals de oranje borst van de vogel overeenkomt met de kleur van de bessen.


Susanne Vedder – Blauwborst in koolzaadveld. Prima compositie met voldoende ruimte in de kijk- en zangrichting. De vage achtergrond zorgt ervoor dat alle aandacht naar de vogel gaat.


Bert van Elten – Ransuil. Mooi spel met scherpte en onscherpte.


Beverley Brouwer – Zonnig gansje. Perfecte compositie met het gansje links van het midden en de kop gericht naar het rechterdeel van de foto.


Bianca Commissaris – Nijlgans in bloemenperk. Mooi contrast van de scherpe kop en de gelige bloemenwaas.

Elke maand

Maandelijks publiceren we op rootsmagazine.nl de tien foto’s die nét niet bij de selectie van de afgelopen maand(en) zijn gekomen, maar die we toch wel even in de schijnwerpers willen zetten. Bij iedere foto plaatsen we een reactie van de redactie.

Dus er is voldoende reden om mee te doen met de wedstrijd Foto van de Maand! Want wie weet staat jouw foto hierbij de volgende maand, of misschien wel in het blad…

Wil je ook meedoen? Het thema voor juni/juli is Langs het water. Inzenden kan tot en met 9 juli, Op 11 juli begint de augustus-wedstrijd, het thema daarvoor is Klein en kleurig. Meedoen kan hier.

Kijk hier voor meer opvallers van de maand.

Wat je leest in Roots november:

  • November + treevember: aanpoten!
  • Successtory: de oehoe
  • Herfstwandelen in het spoor van de Hierdense Beek (+ routekaart)
  • Natuurommetje bij Zuidlaren
  • De mooiste lezersfoto’s van eekhoorns
  • Film ‘Het wilde België’: in gesprek met de maker
  • 11x pretty in pink, van zoutmeer tot roze dolfijn

En nog veel meer. Bestel deze Roots snel – binnen Nederland betaal je geen verzendkosten.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de maand opvallers