Tien keer de kracht van de natuur in beeld

René Alblas

16 April 2024 .

Het hele jaar door kun je genieten van de kracht van de natuur. Maar in het voorjaar zijn er wel de mooiste en meest fotogenieke voorbeelden te vinden. Kijk maar naar deze krachtige platen, gemaakt door lezers van Roots.

10 keer kracht van de natuur

.

Zitten verboden! – Peter Beks. Een mooi commentaar van de fotograaf bij deze actiefoto: “Ze zijn er weer! Het eerste groepje boerenzwaluwen scheert al weer door “mijn”polder. Hoera. Zitten doen ze niet vaak, alleen om de veren glad te strijken. En dat mag niet te lang duren; je krijgt anders de wind van voren

foto van de maand april

Zwemmende haas – Ineke Oudshoorn. Bijzonder moment, dit zie je niet vaak!

Ken jij het verschil tussen een haas en een konijn?

Zwemmend hert – Jan Helsen. Wat een schitterend moment! Het opspattende water en de gedreven blik van het hert zijn de grote troeven van deze foto. Het licht is fraai, de compositie is in orde (met voldoende ruimte in de zwemrichting) maar met iets meer omgeving zou de foto nog sterker worden.

foto van de maand april

Onverwacht – Hennie Zeij. Kracht van de natuur in de winter! Mooie dynamische plaat, de besneeuwde snavel is prachtig.

Just landed… – Ellen Stegeman. Mooi licht dat dwars door de vleugels schijnt en fraaie reflectie.

Lees meer over het fotograferen van water.

Zelfs op droge aarde – Anya Langerak. Mooi contrast!

Waterkracht – Piet van de Wiel. Prachtige bijna abstractie. De reflectie van de lucht werkt heel goed.

foto van de maand april

Waterinlaat – Connie de With. “Een foto met de structuur van een impressionistisch schilderij. Toelichting van de fotograaf: “Meebewogen met het water van de waterinlaat. Het zonlicht zorgde voor de verschillende kleuren.”

Na een onweersbui in Toscane – Ingrid van Gulick. Mooie sfeer en goede mix van warm en dreigend.

Beukenkracht – Hans van Wijck. Misschien wel de meest expliciete interpretatie van het thema. Het frisse groen maakt de foto extra aantrekkelijk

Elke maand

Maandelijks publiceren we op rootsmagazine.nl de tien foto’s die nét niet bij de selectie van de afgelopen maand(en) zijn gekomen, maar die we toch wel even in de schijnwerpers willen zetten. Bij iedere foto plaatsen we een reactie van de redactie.

Dus er is voldoende reden om mee te doen met de wedstrijd Foto van de Maand! Want wie weet staat jouw foto hierbij de volgende maand, of misschien wel in het blad…

Wil je ook meedoen? Het thema voor mei is Jonge dieren. Inzenden kan tot en met 14 mei, Op 16 mei begint de juni/juli-wedstrijd, het thema daarvoor is Europese landschappen (ism het Wereld Natuur Fonds).

Meedoen aan de meiwedstrijd kan hier.

Kijk hier voor meer opvallers van de maand.

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de maand opvallers