De 10 mooiste goudtinten

René Alblas

9 December 2022 .

In de herfst kun je de fraaiste goudtinten ontdekken in de natuur. Het goud ligt voor het oprapen, kijk maar naar deze tien topplaten, gemaakt door lezers van Roots.

 

Herfst in de duinen. Karin Lokers.
Een fraai spel met scherp en onscherp. De compositie is perfect met de centraal geplaatste lichtvlek en de paddenstoel links van het midden
Edelhert. Jan Boer.
Wat een spannende plaat! De verlichte nevel en de lichtcontouren van het hert zijn de troeven van deze foto.
Face to face. Erik Nevels.
Een vlinder in dit licht en met deze compositie zou op zich al een prachtige foto opleveren. Maar deze fotograaf wist nog een extra twist aan de foto toe te voegen; de confrontatie!
Ondergaande zon in het duingebied. Madelaine Kiekebos.
De laagstaande zon, de blik omhoog en het parmantige voorpootje maken deze foto bijzonder
In the morning. Ruurd Visser.
Fraai spel met symmetrie en asymmetrie. De houding van de libel (een soort omhelzing van een bloem) maakt de foto extra interessant
goudtinten
Het is niet allemaal goud wat er blinkt. Aart van Veldhuizen.
Het goud van deze goudplevier komt goed tot zijn recht in deze groene omgeving. De grasjes dichtbij de camera zorgen voor een mooie waas en leveren extra diepte op in de foto
goudtinten
Het gouden ochtendgloren. Tim de Zeeuw.
Het vroege ochtendlicht in fraaie goudtinten máákt deze foto. Door de eenvoud in kleur gaat alle aandacht naar de twee aalscholvers die met hun verschillende houdingen de foto extra spannend maken.
goudtinten
Goudspettertjes. Gina Heynze.
Goudtinten is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij deze foto van een eend, maar het is een schitterende actieplaat.
goudtinten
Rug viervlek libel. Daniel Bols.
Deze macro-opname van een libel oogt als een abstract schilderij. De keuze om het dier diagonaal in beeld te plaatsen is perfect.
goudtinten grondeekhoorn
Flieft. Ellen Stegeman.
Toegegeven, grondeekhoorns zijn van zichzelf al zeer fotogeniek. Maar deze fotograaf heeft de “cuteness” van dit dier optimaal in beeld gebracht in een schitterende herfstsetting met goudtinten. Dit is de Foto van de Maand oktober. Lees hier het verhaal achter de foto.

Meedoen

Meer mooie inzendingen van de Foto van de Maand  wedstrijd zien? Kijk dan naar de 10 opvallers. Elke maand publiceren we 10 foto’s die net niet bij de eindselectie kwamen, maar wel de moeite waard zijn.

Ook meedoen aan de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Het thema deze maand is uilen. Klik hier om mee te doen. Inzenden kan tot en met 8 december.

Meer inspiratie voor natuurfotografie.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Maand