De beste inzendingen van de Foto van de Maand november/december wedstrijd

René Alblas

10 January 2020 .

Het thema van de Foto van de Maand november/december wedstrijd was “Roofvogels en uilen”. Uit de honderden inzendingen koos de redactie van Roots de veertien beste. Deze vrijdag presenteren we er zeven, volgende week de andere zeven.

De foto van de maand! Geluk • Alex Pansier. Wat een heerlijke plaat. De interactie tussen de twee steenuilen is uitstekend vastgelegd.

 

Alone • Jeannette Goderie Door het tegenlicht van de opkomende zon te gebruiken en flink onder te belichten is deze sfeervolle plaat ontstaan.

 

Foto van de Maand november/december wedstrijd

Buizerd drinkt wat op een warme dag • Gert ter Horst. De timing is perfect. De compositie, met het waterstraaltje exact in het midden, is heel goed.

 

Foto van de Maand november/december wedstrijd

De landing wordt ingezet • Ad van Duren. In al zijn scherpte komt de bruine kiekendief mooi los van de achtergrond.

 

Foto van de Maand november/december wedstrijd

Eye contact • Walter van Os. De grassen op de voorgrond en de donsjes op de kop van deze jonge valk lijken een beetje op elkaar en maken deze foto heel aantrekkelijk.

 

Foto van de Maand november/december wedstrijd

Havik mantelt in de sneeuw • Inge Duijsens. De witte omgeving is een ideaal decor. De vleugels die min of meer in de sneeuw verdwijnen, maken de foto extra spannend.

 

Foto van de Maand november/december wedstrijd

In de kastanjeboom • Annie Keizer. De groene waas die is ontstaan doordat er dwars door de bladeren heen is gefotografeerd, maakt van deze foto iets bijzonders.

Elke maand

Deelnemers aan de Roots Foto van de Maand wedstrijd maken kans op een extra plekje in de schijnwerper! We publiceren in de eerste week van de maand, de tien foto’s die nét niet bij de selectie van de afgelopen maand zijn gekomen (maar die we toch wel even in de schijnwerpers willen zetten). Ook plaatsen we maandelijks hier op de site de tien geselecteerde beelden die ook in het blad komen. In dit geval zelfs veertien. Bij iedere foto plaatsen we een reactie van de redactie.

Dus voortaan is er nog meer reden om mee te doen met de Foto van de Maand wedstrijd! Want wie weet staat jouw foto hierbij de volgende maand …

Wil je deze maand meedoen? Het thema voor januari is Wintermacro’s. Meedoen kan nog tot en met 12 januari. Meedoen kan hier. Op 16 januari start de Foto van de Maand februari wedstrijd, met als thema “Kleurrijke vogels”.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Maand