Foto van de maand april: 5 handige tips

René Alblas

01-04-2017 00:00:00

Doe je ook mee met de wedstrijd Foto van de Maand april? Het thema deze maand is “Kracht”. Je kunt inzenden tot en met 26 april. Maximaal 10 foto’s per inzender, de foto’s moeten tussen de 2,5 en 10 MB zijn. Om je winkansen te vergroten geven we hier 5 handige tips.

• In het voorjaar toont de natuur haar kracht overal. Denk maar eens aan de eerste voorjaarsbloeiers, zoals bosanemonen en salomonszegels, die uit de grond spuiten. Of boomknoppen die op springen staan, vooral de kastanje is indrukwekkend!

• Kracht kun je benadrukken door een heel laag standpunt te kiezen, waardoor je onderwerp er imposanter uit gaat zien.

• Hoge golven, zandstorm op het strand, of een beekje dat zich een weg baant door het landschap. Ook het landschap zit vol kracht.

• Als je een beweging wilt vastleggen met een langere sluitertijd (bijvoorbeeld stromend water met 1/8 seconde) zorg er dan voor dat er ook voldoende scherpe onderdelen in beeld zijn. En gebruik een statief.

• In de dierenwereld zijn ook talloze beelden van kracht te vinden. Zoals een roofvogel die een duikvlucht neemt of een vos die een duiksprong maakt om een knaagdier te vangen. Ook hier is een laag standpunt het beste.

Zend hier je foto’s in!

Foto: Jean-Pierre Bonnel

Recente Editie

Meer Foto van de Maand