Foto van de maand februari 2019: 5 handige tips

René Alblas

25 January 2019 .

Doe je ook mee met de wedstrijd Foto van de Maand februari 2019 ?

Het thema voor de Foto van de Maand februari 2019 wedstrijd is ‘diepte’. Je kunt je foto’s inzenden tot en met 18 februari. Maximaal 10 foto’s per inzender, de foto’s moeten tussen de 2,5 en 10 MB zijn. Lees voordat je instuurt eerst nog even de spelregels. Om je winkansen te vergroten geven we hier 5 handige tips.

• Met onscherpte kun je veel diepte creëren in een beeld. Door je diafragma op een wat lagere waarde in te stellen ontstaat zowel in de voor- als in de achtergrond onscherpte.

• Houd er rekening mee dat vanaf het punt waarop je scherpstelt, tweederde van de totale scherptediepte naar achteren gaat, en eenderde naar voren. Dat kan ervoor zorgen dat je (te) veel scherpte in de voorgrond krijgt.

• Nevels kunnen ook voor extra diepte zorgen. Bijvoorbeeld een achtergrond waarin bomen in een nevel zijn gehuld terwijl de voorgrond scherp is.

• Probeer een “slingerpad” in je foto te maken. Als er bijvoorbeeld bomen op verschillende afstanden staan kun je een denkbeeldige lijn trekken van de dichtstbijzijnde naar de meest verre boom.

• Ook met kleuren kun je extra diepte benaderen. Door op de voorgrond knalkleuren te plaatsen en te zorgen voor grijzige tinten in de achtergrond, krijgt je foto meer dieptewerking.

Foto: Ronald Kamphuis

 Wil je meedoen? Dan kun je hier je foto inzenden!

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Maand