Foto van de Maand juni/juli 2020: 5 handige tips

René Alblas

22 May 2020 .

Doe je ook mee met de wedstrijd Foto van de Maand juni/juli 2020 ?

Het thema voor de Foto van de Maand juni/juli 2020 wedstrijd is ‘De grote vijf van Nederland en België’. Je kunt nu je foto’s inzenden. De inzendtermijn loopt tot en met 10 juli. Maximaal 10 foto’s per inzender, de foto’s moeten tussen de 2,5 en 10 MB zijn. Lees voordat je instuurt eerst nog even de spelregels. Om je winkansen te vergroten geven we hier zes handige tips.

• Niet iedereen is het erover eens wat de big five van de Lage Landen zijn, Staatsbosbeheer zegt het edelhert, het ree, het wilde zwijn, de bever en de zeehond. Anderen vinden dat de das en de vos ook in dit rijtje horen. Wij vinden ze alle zeven big genoeg!

• Het ree is de best verspreide soort uit dit rijtje. Overal in Nederland en België maak je ‘s ochtends en ‘s avonds langs bosranden een goede kans om ze tegen te komen.

• Veel wildfoto’s worden vanuit de auto gemaakt. Dieren accepteren metaal en glas in de natuur over het algemeen prima. Verduister wel je ramen, anders slaan de dieren alsnog op de vlucht wanneer jij je arm beweegt.

• Nog een stapje professioneler is de afstandsbediening. Plaats je camera op een ideale plek, waar het wild dicht in de buurt komt. Ga zelf een eindje verderop zitten (maximaal 100 meter) en klik op het juiste moment.

• Draag geen parfum of deodorant als je wilde zoogdieren gaat fotograferen. Zonder luchtje zal een vos, ree of wild zwijn minder snel op de vlucht slaan. Het is sowieso ook handig om met je gezicht tegen de wind in te gaan staan.

Wil je nog meer inspiratie om betere foto’s te maken? Kijk dan eens naar de rubriek Uitgelicht op deze site.

Meedoen aan de Foto van de Maand juni/juli wedstrijd. 

Foto: Bernard Stam

 

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Maand