Kleine vuurvlinder op een bedje van geel

René Alblas

29 September 2019 .

Fotograaf Meeke de Beer maakte deze foto van een kleine vuurvlinder op een “bedje van geel”. En hoewel de herfst luid en duidelijk begonnen is, noemde ze deze foto “summer feeling”.  Het is de nieuwe Roots Foto van de Week!

Meeke zond deze foto van een kleine vuurvlinder in voor de Roots Foto van de Maand oktober wedstrijd.

Wil je ook meedoen?

Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de wedstrijd Foto van de Maand. Je kunt nu meedoen aan de oktoberwedstrijd. Het thema voor de oktoberwedstrijd is “Rood/oranje/geel”. Inzenden voor dit thema kan tot en met 20 oktober. Op 22 oktober start de Foto van de Maand novemberwedstrijd. Het thema voor de wedstrijd van november is “uilen en roofvogels”.

Klik hier om mee te doen met de oktoberwedstrijd.

kleine vuurvlinder

 

Om je winkansen te vergroten zijn hier wat tips voor de oktoberwedstrijd, met als thema Rood/oranje/geel:

• Natuurlijk kun je kiezen voor bekende herfstattributen zoals blaadjes, paddenstoelen of bomenrijen. Maar denk ook eens aan najaarsbloemen of vruchten in de goede kleur. Ook vossen en eekhoorns kunnen een prachtige oranje gloed hebben.

• Een opvallende verkleurder is de krentenboom, in oktober worden de blaadjes intens rood.

• Als je herfstblaadjes wilt fotograferen, probeer dan vers gevallen beukenblad te vinden. Wanneer het net van de boom is, wordt het licht optimaal weerkaatst en is de kleur heel intens.

• Een polarisatiefilter versterkt de kleuren en voorkomt storende reflecties van waterdruppels. Natte herfstblaadjes krijgen een intensere kleur en blauwe luchten worden feller. Als je deze polarisatiefilter (ook wel CPL-filter genoemd) eenmaal op je lens hebt geschroefd, kun je draaien om het gewenste effect te krijgen. Pas wel op dat je nooit meerdere filters op elkaar plaatst, dat geeft ongewenste effecten en het is lastig om ze van elkaar los te krijgen.


Meer Foto van de Maand