Badderende zwarte specht

René Alblas

15 January 2023 .

“De zwarte specht is een fervente badderaar, mits de temperatuur buiten een beetje aangenaam is. Altijd grappig om ze ‘breakdancend’ door het water te zien glijden”, aldus fotograaf Michel Roesink. Dit is de nieuwe Roots Foto van de Week. 

De zwarte specht is niet makkelijk om te vinden. Hij is nogal schuw en vliegt snel weg zodra er iemand aankomt, of hij verstopt zich aan de andere kant van een boom. Als je goed luistert kun je zijn geroffel herkennen, het is langzamer en zwaarder dan de snelle roffel van de grote bonte specht.

In Nederland leven zo’n 1.100 tot 1.600 broedparen. Ter vergelijking: van de grote bonte specht leven er in Nederland ongeveer 100.000 broedparen.

Gek van vogels? Beluister dan ook eens de vogel podcasts van Roots.

Wist je dat iedere grote bonte specht zijn eigen roffeltje heeft?

Doe je ook mee met de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Iedere zondag kiezen wij uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd een opvallende foto en dat is de Foto van de Week. Je kunt nu inzenden voor de Foto van de Maand februari wedstrijd. Het thema daarvan is Spechten. Inzenden voor deze wedstrijd kan tot en met 12 februari. Op 14 februari start de Foto van de Maand maart wedstrijd met als thema Dierenportretten.

Kijk hier naar alle eerdere Foto’s van de Week

Meedoen kan hier. Lees voor je instuurt nog even de spelregels door.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week