Bloeiende bloesem

René Alblas

3 maart 2024 .

Deze fraaie foto van bloeiende bloesem is gemaakt door Pepijn van Diggelen. Als je er naar kijkt dan ‘ruik’ je het voorjaar. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week.

Bloesem is een geliefd fotografieonderwerp. Soms kun je vanaf eind februari al de eerste bloesems vinden, zoals de sleedoorn. In maart beginnen andere bloesems te bloeien (zoals de krentenbloesem) en het hoogtepunt van de bloesems ligt in april. Dan bloeien veel fruitbomen. De bloesemtijd van de fruitbomen begint met de kers en pruim. Vervolgens bloeien de perenbomen en daarna komen de roze bloesems van de appelbomen. Die kunnen nog tot begin mei in bloei staan, afhankelijk van de temperaturen in het voorjaar.

Lees hier alles over de sleedoorn.

Soms bloeien fruitbomen ook in de herfst, lees hoe dat kan.

Zo fotografeer je bomen en struiken in lentetooi.

Door de onscherpe bloemen in de voorgrond is een mooi doorkijkje op de bloeiende bloesem ontstaan

Roots Foto van de Maand wedstrijd

Doe je ook mee met de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Iedere zondag kiezen wij uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd een opvallende foto en dat is de Foto van de Week. Deze foto is ingezonden voor de maart-wedstrijd.

Je kunt nu nog inzenden voor de Foto van de Maand maart wedstrijd. Het thema daarvan is Lente Macro’s. Inzenden voor deze wedstrijd kan nog tot en met 3 maart. Op 5 maart start de april wedstrijd. Het thema voor die wedstrijd is Less is more.

Enthousiast van deze Foto van de Week met bloeiende bloesem? Kijk hier naar alle eerdere Foto’s van de Week

Meedoen kan hier.


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week