Buizerd in volle vlucht

René Alblas

29 October 2023 .

Deze fraaie actiefoto van een buizerd in volle vlucht is gemaakt door Piet van de Wiel. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week.

Beschrijving buizerd

De buizerd is een middelgrote roofvogel met een spanwijdte van ongeveer 110-130 centimeter. Hij heeft een opvallende bruine verenkleur, met donkere vlekken op de bovenkant en een lichtere onderzijde. De staart is vaak wit met donkere dwarsbanden. Buizerds hebben scherpe klauwen en een krachtige snavel, wat hen tot uitstekende jagers maakt.

Je vindt ze in verschillende habitats, zoals bossen en open velden en moerassen. Ze zijn te vinden in zowel landelijke als stedelijke gebieden, en ze hebben een groot aanpassingsvermogen. Langs drukke autowegen zitten ze soms op paaltjes, wachtend op aangereden prooien.

De buizerd is een standvogel, hij broedt en overwintert op dezelfde plek.

Zo klinkt een buizerd.

Lees meer over de verschillende kleuren van de buizerd.

Doe je ook mee met de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Iedere zondag kiezen wij uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd een opvallende foto en dat is de Foto van de Week. Deze foto is ingezonden voor de oktober-wedstrijd.

Je kunt nu inzenden voor de Foto van de Maand oktober wedstrijd. Het thema daarvan is Roofvogels. Inzenden voor deze wedstrijd kan tot en met 10 december. Op 12 december start de januari wedstrijd, met als thema tuinvogels.

Kijk hier naar alle eerdere Foto’s van de Week

Meedoen kan hier.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week