Eekhoorn in actie: even lekker krabben

René Alblas

1 May 2022 .

Deze grappige foto van een eekhoorn met jeuk is gemaakt door Ingrid van Gulick. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week.

Ingrid van Gulick stuurde deze foto van een eekhoorn in voor de Roots-wedstrijd Foto van de Maand mei.

Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de wedstrijd Foto van de Maand.  Je kunt nu inzenden voor de wedstrijd van mei. De uiterste inzenddatum is 15 mei en het thema is Humor in de natuur. Op 17 mei start de juniwedstrijd, het thema daarvoor is kleurrijke insecten. Hieronder vind je handige tips om mee te doen aan de meiwedstrijd.

Meedoen aan de wedstrijd.Bekijk hier alle Foto’s van de Week! 

eekhoorn

Handige tips voor de Foto van de Maand mei wedstrijd:

  • Het maken van humoristische natuurfoto’s vraagt om geduld, alertheid en een beetje geluk. Door langere tijd één dier te fotograferen, verhoog je de kans dat er een humoristisch tafereel ontstaat. Het is dan wel vaak een kwestie van heel snel reageren. Voordat je het weet is de grappige poze weer verdwenen.
  • Sommige dieren hebben van zichzelf al iets grappigs. Dus die leveren meer kans op grappige of humoristische beelden. Denk bijvoorbeeld aan grondeekhoorns, steenuilen, lammetjes of een edelhert met een halve boom in zijn gewei. Veel jonge dieren zijn onhandig en hebben daardoor een grotere humorfactor.
  • De sterkste humoristische natuurfoto’s zijn van zichzelf al grappig en hebben dus geen grappig bijschrift nodig om leuk te zijn.
  • Bij veel natuurfotografen is humor niet het eerste waar ze aan denken als ze op pad gaan. Ook tijdens het fotograferen staat het “humorknopje” zelden aan. Zo kunnen er onbedoeld ook humoristische foto’s verloren gaan. Check je fotoseries van eekhoorns, konijnen, baardmannetjes (…) nog eens. Tussen de foto’s die je opzij hebt geschoven kan een perfecte blooper zitten.

Meedoen aan de wedstrijd.

Roots Natuurfotografie-special

In de schitterende Roots Special Natuurfotografie vind je nog veel meer handige tips en inspiratie. Bestel hem nu voor €7,95 in onze webshop, Je betaalt geen verzendkosten in Nederland.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week