Een kwak als fotomodel

René Alblas

10 April 2022 .

Deze fraai poserende kwak is vastgelegd door Jannie Schregardus. Deze foto is verkozen tot de nieuwe Roots Foto van de Week.

De kwak is een schuwe reigersoort die vooral ‘s nachts actief is. Best lastig dus om er één tegen te komen. De rode ogen zijn zeer opvallend.

Jannie Schregardus stuurde deze foto van een kwak in voor de Roots-wedstrijd Foto van de Maand april.

Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de wedstrijd Foto van de Maand.  Je kunt nu nog inzenden voor de wedstrijd van april. De uiterste inzenddatum is 10 april en het thema is Reigers. Op 12 april start de meiwedstrijd, het thema daarvoor is humor in de natuur. Hieronder vind je handige tips om mee te doen aan de meiwedstrijd. Inzenden voor de Foto van de Maand mei wedstrijd kan tot en met 15 mei.

Meedoen aan de wedstrijd.

Bekijk hier alle Foto’s van de Week!

 

kwak

 

Handige tips voor de Foto van de Maand mei wedstrijd:

  • Het maken van humoristische natuurfoto’s vraagt om geduld, alertheid en een beetje geluk. Door langere tijd één dier te fotograferen, verhoog je de kans dat er een humoristisch tafereel ontstaat. Het is dan wel vaak een kwestie van heel snel reageren. Voordat je het weet is de grappige poze weer verdwenen.
  • Sommige dieren hebben van zichzelf al iets grappigs. Dus die leveren meer kans op grappige of humoristische beelden. Denk bijvoorbeeld aan grondeekhoorns, steenuilen, lammetjes of een edelhert met een halve boom in zijn gewei. Veel jonge dieren zijn onhandig en hebben daardoor een grotere humorfactor.
  • De sterkste humoristische natuurfoto’s zijn van zichzelf al grappig en hebben dus geen grappig bijschrift nodig om leuk te zijn.
  • Bij veel natuurfotografen is humor niet het eerste waar ze aan denken als ze op pad gaan. Ook tijdens het fotograferen staat het “humorknopje” zelden aan. Zo kunnen er onbedoeld ook humoristische foto’s verloren gaan. Check je fotoseries van eekhoorns, konijnen, baardmannetjes (…) nog eens. Tussen de foto’s die je opzij hebt geschoven kan een perfecte blooper zitten.

 

Roots Natuurfotografie-special

In de schitterende Roots Special Natuurfotografie vind je nog veel meer handige tips en inspiratie. Bestel hem nu voor €7,95 in onze webshop, Je betaalt geen verzendkosten in Nederland.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week