Icarusblauwtje van buiten en van binnen

René Alblas

2 January 2023 .

Deze fraaie foto van een open en een gesloten icarusblauwtje is de nieuwe Roots Foto van de Week. De fotograaf is Aalt van Tongeren.

Het icarusblauwtje is van de blauwtjes-familie de meest voorkomende in Nederland. Ook in België is de soort algemeen. Je vindt deze prachtige vlinder in kruidenrijke graslanden. Het is een klein vlindertje: de spanwijdte is 26 tot 32 millimeter. Je herkent deze soort het best met gesloten vleugels, kenmerkend zijn de oranje stippen aan de bovenkant .

Doe je ook mee met de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Iedere zondag kiezen wij uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd een opvallende foto en dat is de Foto van de Week. De Foto van de Maand december wedstrijd is inmiddels afgelopen. Je kunt nu inzenden voor de Foto van de Maand januari wedstrijd. Het thema daarvan is Contrasten. Inzenden voor deze wedstrijd kan tot en met 8 januari.

Kijk hier naar alle eerdere Foto’s van de Week

Meedoen kan hier. Lees voor je instuurt nog even de spelregels door.

icarusblauwtje

Zou je deze vlinder ook wel eens heel mooi willen fotograferen? Misschien is de verdiepings fotografiecursus van Roots dan iets voor jou!

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week