Jonge kluut in kunstzinnige setting

René Alblas

1 October 2023 .

Deze jonge kluut is gefotografeerd door Maria Onstenk. De rimpelingen in het water, het zachte ochtendlicht en de prachtige reflectie maken van deze foto een waar kunstwerk. Het is dan ook de nieuwe Roots Foto van de Week.

De kluut is een makkelijk te herkennen vogelsoort. De omhoog wijzende, lange zwarte snavel en lange grijsblauwe poten (stelten) zijn de belangrijkste kenmerken. Tijdens de vlucht ‘bengelen’ de lange stelten achter de staart. Tijdens het broedseizoen kun je de kluten overal in de kuststreek van Nederland vinden. Overwinteren doet de kluut in het Middellandse Zeegebied en langs de Atlantische kust van Frankrijk en Portugal. Maar er is ook een deel dat overwintert in de Westerschelde.

Meer lezen over kluten fotograferen.

Er is nog een vogelsoort met een gekromde snavel: de wulp. Maar bij deze vogel wijst de snavel juist naar beneden.

Deze jonge kluut heeft net iets te eten gevonden

Doe je ook mee met de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Iedere zondag kiezen wij uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd een opvallende foto en dat is de Foto van de Week. Deze foto is ingezonden voor de september-wedstrijd.

Je kunt nu inzenden voor de Foto van de Maand oktober wedstrijd. Het thema daarvan is Natuur als kunst. Inzenden voor deze wedstrijd kan tot en met 15 oktober. Op 17 oktober start de november wedstrijd, met als thema Roofvogels.

Kijk hier naar alle eerdere Foto’s van de Week

Meedoen kan hier.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week