Spectulaire rotsen in de Spaanse Pyreneeën

René Alblas

19 May 2024 .

Deze foto van Mallos de Riglos in de Spaanse Pyreneeën is gemaakt door Rachel Terband – van der Zwaan. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week.

Mallos de Riglos ligt in de regio Aragón in Noord-Spanje, aan de voet van de Spaanse Pyreneeën. Deze spectaculaire rotsen rijzen tot 300 meter boven de omgeving uit en zijn een ideale bestemming voor natuurliefhebbers, vogelaars en wandelaars.

Voor wandelliefhebbers zijn er goed gemarkeerde routes die door het gebied slingeren. Een populaire route is de Camino del Cielo, ook wel het Pad van de Hemel genoemd. Je wandelt dwars door adembenemende formaties van de Mallos en onderweg zijn er diverse mogelijkheden om gieren te observeren die in grote cirkels boven de rotsen zweven. Bij La Pared de los Buitres vind je de grootste kolonies vale gieren.

Dichter bij huis, in de noordelijke Provence in Frankrijk kun je ook gieren zien.

Een mooi doorkijkje, zo ontstaat meer diepte in de foto

Doe mee

Doe je ook mee met de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Iedere zondag kiezen wij uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd een opvallende foto en dat is de Foto van de Week. Deze foto is ingezonden voor de juni/juli wedstrijd.

Je kunt nu inzenden voor de Foto van de Maand juni/juli wedstrijd. Het thema daarvan is Europese landschappen. Inzenden voor deze wedstrijd kan tot en met 9 juli. Op 11 juli start de augustus wedstrijd. Het thema voor die wedstrijd is Roze en paars.

Samen met het WWF

De wedstrijd Foto van de Maand juni/juli organiseert Roots in samenwerking met het WWF. Er is dan ook een speciale prijs te winnen: een CleanWalk wandelstok en afvalprikker (ter waarde van € 34,95), beschikbaar gesteld door het WWF. Bij het Wereld Natuur Fonds zijn ze (natuurlijk) wild van Europa. En daarom werken ze graag mee aan deze wedstrijd. Samen met lokale partners helpt WWF de prachtige natuur in Europa te behouden en te herstellen. Ze beschermen onder andere oerbossen waarin beren, lynxen en bizons leven. En zijn actief in het grootste rietland van Europa, de Donaudelta.

Meer lezen over de activiteiten van het WWF.

Enthousiast van deze Foto van de Week van Mallos de Riglos? Kijk hier naar alle eerdere Foto’s van de Week

Meedoen kan hier.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week