Oogcontact met een eekhoorn

René Alblas

20 August 2023 .

Deze eekhoorn werd in het vroege voorjaar gefotografeerd door Erik Willaert. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week!

De fotograaf aan het woord: “Dit eekhoorntje heb ik gefotografeerd vanuit een schuiltentje in de tuin. Onder de boom stond stinkende gouwe, door een extreem laag standpunt in te nemen en naar boven te fotograferen, kreeg ik de bloempjes mee op de foto om zo een lentegevoel te creëren . Ik fotografeer normaal altijd vanaf ooghoogte. Dit was in dit geval onmogelijk. Ik heb gewacht tot het eekhoorntje naar beneden keek en we zo toch oogcontact hadden.”

Oorpluimen van de eekhoorn

Niet alleen het frisse groen in deze foto verraadt dat het om de vroege lente gaat. Ook de oorpluimen van de eekhoorn duiden op dit tijdstip. In de winter groeien deze oorpluimen aan en in de loop van de lente verdwijnen ze weer (grotendeels).

In de herfst beginnen eekhoorns voedsel voor de winter te verzamelen. Hier lees je waar die wintervoorraad bewaard wordt.

En dit zijn twee leuke plekken om eekhoorns te spotten.

Oogcontact maakt de foto wel iets minder natuurlijk, maar tegelijkertijd wordt de foto een stuk aansprekender.

Ideaal in de herfst: eekhoorns fotograferen vanuit een schuilhut.

Doe je ook mee met de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Iedere zondag kiezen wij uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd een opvallende foto en dat is de Foto van de Week. Deze foto is ingezonden voor de september-wedstrijd.

Je kunt nu inzenden voor de Foto van de Maand september wedstrijd. Het thema daarvan is Eekhoorns. Inzenden voor deze wedstrijd kan tot en met 10 september. Op 12 september start de oktober wedstrijd, met als thema Natuur als kunst.

Kijk hier naar alle eerdere Foto’s van de Week

Meedoen kan hier.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week