Pimpelmees, de meest fotogenieke tuinvogel

René Alblas

8 January 2023 .

“De pimpelmees is één van de meest fotogenieke tuinvogels bij ons in de tuin. En tegen zo’n mooie gekleurde achtergrond komt hij helemaal tot zijn recht”, aldus fotograaf Annie Keizer. Daar zijn we het helemaal mee eens.

Bovendien is z’n kop mooi contrastrijk en past hij in het thema van de Foto van de Maand januari. Deze foto is de nieuwe Roots Foto van de Week.

De pimpelmees stond vorig jaar op plaats 4 in de Nationale Tuinvogeltelling. Doe je dit jaar ook mee met deze telling? De data: 27/29 januari. Kijk alvast op de site van de Vogelbescherming om je voor te bereiden.

Naast de pimpelmees zijn er in Nederland en België nog 8 andere meessoorten. Welke dat zijn? Kijk in onze online-herkenningsgids voor mezen!

pimpelmees

Doe je ook mee met de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Iedere zondag kiezen wij uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd een opvallende foto en dat is de Foto van de Week. Je kunt nu inzenden voor de Foto van de Maand januari wedstrijd. Het thema daarvan is Contrasten. Inzenden voor deze wedstrijd kan tot en met 8 januari. Op 10 januari start de Foto van de Maand februari wedstrijd met als thema Spechten.

Kijk hier naar alle eerdere Foto’s van de Week

Meedoen kan hier. Lees voor je instuurt nog even de spelregels door.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week