Bijzondere natuur in Nationaal Park Plitvicemeren

René Alblas

26 May 2024 .

Het Nationale Park Plitvicemeren in Kroatië staat bekend om zijn vele meren en watervallen. Gijs Ketelaars maakte er deze fraaie foto. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week.

In het NP Plitvicemeren vind je maar liefst 16 meren en 90 watervallen. De hoogste waterval is 78 meter. Overigens vind je er niet alleen maar waterpartijen, er leven onder andere ook wolven, beren en dassen. De blauwe kleur van het water maakt dit park extra fotogeniek. Helaas is het lastig om in stilte te genieten van dit park. In het hoogseizoen zijn er (vooral) tussen 11 en 15 uur grote drommen dagjesmensen te vinden. Bezoek het park dus bij voorkeur aan het begin of aan het einde van de dag of ga buiten het hoogseizoen.

Zo fotografeer je meren, vennen en plassen.

De 10 grootste meren van de wereld.

Doe mee

Doe je ook mee met de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Iedere zondag kiezen wij uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd een opvallende foto en dat is de Foto van de Week. Deze foto is ingezonden voor de juni/juli wedstrijd.

Je kunt nu inzenden voor de Foto van de Maand juni/juli wedstrijd. Het thema daarvan is Europese landschappen. Inzenden voor deze wedstrijd kan tot en met 9 juli. Op 11 juli start de augustus wedstrijd. Het thema voor die wedstrijd is Roze en paars.

Samen met het WWF

De wedstrijd Foto van de Maand juni/juli organiseert Roots in samenwerking met het WWF. Er is dan ook een speciale prijs te winnen: een CleanWalk wandelstok en afvalprikker (ter waarde van € 34,95), beschikbaar gesteld door het WWF. Bij het Wereld Natuur Fonds zijn ze (natuurlijk) wild van Europa. En daarom werken ze graag mee aan deze wedstrijd. Samen met lokale partners helpt WWF de prachtige natuur in Europa te behouden en te herstellen. Ze beschermen onder andere oerbossen waarin beren, lynxen en bizons leven. En zijn actief in het grootste rietland van Europa, de Donaudelta.

Meer lezen over de activiteiten van het WWF.

Enthousiast van deze Foto van de Week van de Plitvice meren? Kijk hier naar alle eerdere Foto’s van de Week

Meedoen kan hier.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week