Ree in mooi licht

René Alblas

18 September 2022 .

Deze prachtige foto van een ree in mooi licht gemaakt door Jacob Aberkrom. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week.

Jacob Aberkrom stuurde deze foto van een ree in mooi licht in voor de Roots-wedstrijd Foto van de Maand september. Wekelijks kiest de redactie van Roots een Foto van de Week uit de inzendingen voor de wedstrijd Foto van de Maand.  Je kunt nu  inzenden voor de wedstrijd van oktober. De uiterste inzenddatum is 15 oktober en het thema is Goudtinten. Op 20 oktober start de november/decmberwedstrijd, het thema daarvoor is uilen . Hieronder vind je handige tips om mee te doen aan de oktoberwedstrijd.

Lees hier 6 verrassende feiten over reeën.

Meedoen aan de wedstrijd.

ree

Tips voor de oktoberwedstrijd met als thema Goudtinten

  • De eerste herfstbladeren kunnen een fraai fotografieonderwerp opleveren. Hangen de bladeren nog aan de boom, probeer dan eens met tegenlicht te werken. Als de zon dwars door een blad schijnt, kun je de nerven mooi in beeld brengen. Ligt het herfstblad al op de grond dan kun je de compositie volledig naar je hand zetten. Regen- of dauwdruppels zorgen voor extra sfeer. Dit kun je eventueel nabootsen met een plantenspuit.
  • Vroeg opstaan loont! Het eerste zonlicht zorgt voor een prachtige gouden gloed over het landschap. Het licht is zacht, waardoor je geen uitgebeten plekken of te zware schaduwen in je foto krijgt. Dit is het zogenaamde gouden uur. Hoe lang dit gouden uur duurt is moeilijk te zeggen, soms is het maar een paar minuten. Ook ’s avonds vlak voor zonsondergang is er een gouden uur, dat in werkelijkheid ook veel korter duurt.
  • Wil je precies weten wanneer de zon opkomt of ondergaat? Gebruik dan een speciale app zoals The Sun Ephemeris.

Bekijk hier alle foto’s van de week.

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week