Reigers langs het water

René Alblas

11 June 2023 .

“Allemaal blauwe reigers langs de kant van het water op zoek naar wat te eten”, schrijft Henk Reuvekamp bij deze foto. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week.

In Nederland en België komen 9 verschillende soorten reigers voor. De blauwe reiger komt het meest voor. Daarnaast is er de purperreiger en er zijn vier witte soorten reigers; grote zilverreiger, kleine zilverreiger, koereiger en ralreiger. En dan zijn er nog 3 bijzondere soorten reigers: de roerdomp, de woudaap en de kwak.

Lees hier meer over reigers fotograferen.

Een gezellige drukte langs de waterkant

Doe je ook mee met de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Iedere zondag kiezen wij uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd een opvallende foto en dat is de Foto van de Week. Deze foto is ingezonden voor de juni/juli-wedstrijd, met als thema Langs het water.

Je kunt nu inzenden voor de Foto van de Maand juni/juli wedstrijd. Het thema daarvan is Langs het water. Inzenden voor deze wedstrijd kan tot en met 9 juli. Op 11 juli start de Foto van de Maand augustus wedstrijd met als thema Klein en kleurig.

Kijk hier naar alle eerdere Foto’s van de Week

Meedoen kan hier. Lees voor je instuurt nog even de spelregels door.

Mooi fimpje over purperreigers.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week