Een kleurrijk soldaatje

René Alblas

23 July 2023 .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze fraaie opname van een soldaatje is gemaakt door Anne Hellings. Dit is de nieuwe Roots Foto van de Week!

“Dit soldaatje is klaar om weg te vliegen. Ben ik de enige die vindt dat dit soldaatje eruit ziet als een klein kleurrijk zeepaardje in deze houding?”, vraagt de fotograaf zich af. Wij zien de gelijkenis ook.

Soldaatjes worden ook weekschildkevers genoemd. Die naam ligt voor de hand omdat ze een zacht schild hebben. Ze eten graag (kleinere) insecten en dat maakt ze geliefd bij tuinders. Het soldaatje komt in heel Europa voor, zowel in bossen als in open gebieden. Het insect is tussen de 7 en 15 millimeter groot. Je kunt ze op allerlei bloemen aantreffen, hun favoriet is de berenklauw.

Meer lezen over kevertjes? Bekijk dit artikel over de letterzetter. Een klein kevertje, wiens gedrag enorme gevolgen heeft voor de natuur.

soldaatje

Let op de fraaie rode kleur!

Doe je ook mee met de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Iedere zondag kiezen wij uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd een opvallende foto en dat is de Foto van de Week. Deze foto is ingezonden voor de augustus-wedstrijd.

Je kunt nu inzenden voor de Foto van de Maand augustus wedstrijd. Het thema daarvan is Klein en kleurig. Inzenden voor deze wedstrijd kan tot en met 13 augustus. Op 15 augustus start de september wedstrijd, met als thema eekhoorns.

Kijk hier naar alle eerdere Foto’s van de Week

Meedoen kan hier. Lees voor je instuurt nog even de spelregels door.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week