Een sperwer op de uitkijk

René Alblas

22 October 2023 .

Deze prachtige foto van een sperwer op de uitkijk is gemaakt door Peter van Meurs. Het fraaie doorkijkje, de prachtige houding van de vogel en het mooie licht maken van deze foto iets bijzonders. Het is dan ook de nieuwe Roots Foto van de Week.

De sperwer is bekend om zijn snelle en wendbare jachttechnieken. Deze vogel is te herkennen aan zijn slanke lichaamsbouw, lange staart en korte vleugels. De mannetjes zijn over het algemeen kleiner dan de vrouwtjes.

Sperwers zijn geduchte jagers en voeden zich voornamelijk met kleine zangvogels, duiven en soms ook insecten. Ze jagen vanuit dekking en vallen hun prooi plotseling aan met grote snelheid. In Nederland zijn ze voornamelijk te vinden in bosrijke gebieden, maar ze worden ook vaak in tuinen en stedelijke gebieden waargenomen.

Geweldige ervaring, een sperwer in de achtertuin, fotograaf Kevin van den Hoven vertelt.

Meer lezen over sperwers in de stad , Roots vogel-specialist Paul Böhre vertelt.

Opvallend bij de sperwer: de gele ogen

Doe je ook mee met de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Iedere zondag kiezen wij uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd een opvallende foto en dat is de Foto van de Week. Deze foto is ingezonden voor de oktober-wedstrijd.

Je kunt nu inzenden voor de Foto van de Maand oktober wedstrijd. Het thema daarvan is Roofvogels. Inzenden voor deze wedstrijd kan tot en met 10 december. Op 12 december start de januari wedstrijd, met als thema tuinvogels.

Kijk hier naar alle eerdere Foto’s van de Week

Meedoen kan hier.

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week