Een sperwer slaat zijn vleugels uit

René Alblas

5 November 2023 .

Deze fraaie foto van een sperwer die zijn vleugels uitslaat is gemaakt door Esther van Aalderen. Het is de nieuwe Roots Foto van de Week.

Opvallend bij de sperwer is de gele iris en de fijne horizontale strepen op zijn borst.De sperwer is bekend om zijn snelle en wendbare jachttechnieken. Deze vogel is te herkennen aan zijn slanke lichaamsbouw, lange staart en korte vleugels. De mannetjes zijn over het algemeen kleiner dan de vrouwtjes.

Sperwers zijn geduchte jagers en voeden zich voornamelijk met kleine zangvogels, duiven en soms ook insecten. Ze jagen vanuit dekking en vallen hun prooi plotseling aan met grote snelheid. In Nederland zijn ze voornamelijk te vinden in bosrijke gebieden, maar ze worden ook vaak in tuinen en stedelijke gebieden waargenomen.

Zo klinkt een sperwer.

Geweldige ervaring, een sperwer in de achtertuin, fotograaf Kevin van den Hoven vertelt.

Meer lezen over sperwers in de stad , Roots vogel-specialist Paul Böhre vertelt.

Let ook op de fraaie reflectie

Doe je ook mee met de Roots Foto van de Maand wedstrijd? Iedere zondag kiezen wij uit de inzendingen voor de Foto van de Maand wedstrijd een opvallende foto en dat is de Foto van de Week. Deze foto is ingezonden voor de november/december-wedstrijd.

Je kunt nu inzenden voor de Foto van de Maand november/december wedstrijd. Het thema daarvan is Roofvogels. Inzenden voor deze wedstrijd kan tot en met 10 december. Op 12 december start de januari wedstrijd, met als thema tuinvogels.

Kijk hier naar alle eerdere Foto’s van de Week

Meedoen kan hier.


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Week