In het bos

René Alblas

8 March 2016 .

De eerste blog van onze stagiaire, Jessy Gabriel, student aan de Fotovakschool in Amsterdam. Zij fotografeerde het thema “in het bos”, dat deze maand ook het thema van de Roots Foto van de Maand wedstrijd is!

 

Mijn eerste opdracht was om een fotoreportage te maken van het thema: “In het bos”. Een prima instapper dus! Met mijn wandelschoenen aan ging ik op pad zoekend naar mooie beelden. Ik bezocht verschillende bossen: Middenduin, Elswout en het Brouwerskolkpark in Overveen en de Amsterdamse Waterleiding Duinen.
Al snel kwam ik tot de ontdekking dat het vrij lastig is een interessante serie te maken van dit thema. Een boompje hier, een boompje daar… Best lastig om daar een beetje diversiteit in te brengen.

Nu moet ik toegeven dat ik niet de grootste wandelaar ben, alhoewel ik een sterk voorgevoel heb dat dit de komende maanden bij Roots wel gaat veranderen. Want hoe gefocust en zoekend ik eerst was, zo veel rust en kalmte kwam er in mij vrij tijdens de boswandeling. Het geluid van de vogels, de geur van de bomen, de mensen die je vriendelijk begroeten, de wind in je toetje, heerlijk!

Het gevoel van één zijn met de natuur begon bij de tweede dag in het bos misschien een tikje door te slaan. Ik betrapte mezelf erop dat ik tegen een hert stond te praten. Ik vroeg of hij alsjeblieft even wat dichterbij kon komen, dan zou hij er in ruil een mooie portretfoto voor terugkrijgen (had zijn vriendinnetje misschien ook wel leuk gevonden).

Met het laatste beetje zonlicht kon ik deze foto maken, ter afsluiting van een mooie lentedag

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Geen categorie