Leuk! De verkiezing van de Beste Roots Lezersfoto Aller Tijden!

René Alblas

10 June 2016 .

DOOR: RENÉ ALBLAS

13-05 nancy carels

Eén van de 60 kandidaten: bosanemonen door Nancy Carels

In september bestaat Roots alweer 5 jaar! Het lijkt voor ons, de makers, nog als de dag van gisteren dat we aan dit nieuwe, eigentijdse blad begonnen dat vooral midden in de natuur wil staan.

We gaan dit eerste lustrum vieren met een extra mooie Roots, met wat terugblikken, vooruitblikken en veel artikelen waar het getal 5 een rol in speelt. Natuurlijk mogen de inzenders van Roots Foto van de Maand wedstrijd niet ontbreken en dus hebben we het volgende bedacht:

5 jaar lang winnaars van de Foto van de Maand wedstrijd, dat zijn dus 5 x 12 = 60 foto’s! Welke foto is nou de allerbeste van deze 60, oftewel de Beste Roots Lezersfoto Aller Tijden? Dat gaan de lezers bepalen!

15-03 bernard stam

Ook één van de 60 kandidaten: reeën van Bernard Stam

Wat een leuke klus om al deze 60 winnaars van de afgelopen 5 jaar weer tevoorschijn te halen! Ik viel van het ene “oh ja! moment” in het andere. Het leek mij geen goed idee om in één keer 60 foto’s onder elkaar te zetten en aan het publiek te vragen wat de beste is. We gaan het in 5(!) porties doen. Op 19 juni plaatsen we op Facebook de eerste 12 Foto van de Maand winnaars (dus van september 2011 tot en met augustus 2012) en een week later de volgende 12. En dit doen we 5 weken lang. Iedere week kan er gestemd worden en zo hebben we iedere week een winnaar.

14-10 julia verhoeven

Nog een kandidaat: zonsopgang van Julia Verhoeven

Op 24 juli hebben we dan 5 finalisten die sowieso al een plekje krijgen in het Roots jubileumnummer. En wie wordt dan de winnaar? Dat wordt bepaald in de week van 24 tot 31 juli. Dan kun je stemmen op de 5 finalisten.

Spannend! Maar één ding kan ik nu al verklappen; er gaat een prachtige foto winnen. Want het zijn 60 topkandidaten!

16-03 Vera van der Waal

Ook één van de 60 kandidaten: eekhoorn door Vera van der Waal

 


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Geen categorie