Na bijna 150 jaar is de wolf terug in Nederland. Maar wie is de wolf eigenlijk? En hoe om te gaan met dit mysterieuze roofdier? Om de wolf te doorgronden, gaat Roots-redacteur Daniël Mulder op pad met mensen die zich bezighouden met wolven.

In aflevering 10 (slot): Roelke Posthumus, gedragsbioloog en schrijver van het boek Wolf, de terugkeer van een jager, woonde jarenlang in de ‘wolvenzone’ in Noorwegen. Zij vertelt over haar ervaringen en blikt daarbij ook naar Nederland. De muziek in de podcast is van Trygve Seim. Lees meer over deze Noorse muzikant op zijn eigen website.

In aflevering 9: Martin Drenthen, milieufilosoof aan de Radboud Universiteit Nijmegen, legt uit waarom de wolf symbool staat voor wildernis.

In aflevering 8: Andrea van den Eng van stichting Nowolves vertelt waarom het geen goed idee is dat er wolven leven in Nederland.

In aflevering 7: Ray Dorgelo van Canine Efficiency legt uit hoe je met kuddebewakingshonden een schaapskudde beschermt tegen de wolf.

In aflevering 6: Hugh Jansman, dieronderzoeker bij Wageningen Environmental Research, vertelt hoe wolven jagen.

In aflevering 5: Marc Belt, roofdierverzorger bij DierenPark Amersfoort, vertelt hoe je een wolf verzorgt.

In aflevering 4: Jeannet Hulshof van Wolf-Fencing Nederland vertelt hoe je een wolf uit een weiland met schapen houdt.

In aflevering 3: dierspoorspecialist Jeroen Kloppenburg vertelt hoe je pootafdrukken en drollen van wolven herkent.

In aflevering 2: Dik van der Meulen, schrijver van het boek Kinderen van de nacht, over de fascinatie van mensen voor wolven.

In aflevering 1: boswachter Mirte Kruit over de wolvenhuil.