6 fantastische foto’s die stilte en stilstand ademen

Daniël Mulder

13 January 2019 .

Roots-redacteur Daniël Mulder presenteert: zes rustgevende foto’s, gemaakt door de wandelfotografen van Roots. Voor iedereen die even verlangt naar stilstand en stilte.

Het jaar is nog vers als een lenteblaadje, maar toch heb ik al een beetje behoefte aan rust en stilte. Dat komt door alle goede voornemens en plannen die iedereen deelt op blogs en Facebook. De een gaat fantastische wandelreizen maken, de ander gaat honderd vogels spotten in een week, weer iemand anders gaat een natuurroman schrijven, enzovoort.

Vermoeiend, al die dromen en plannen. Voor mij strekt 2019 zich uit als een leeg strand. Alles is mogelijk, maar ook niets en dat is prima.

Om wat stilte en rust te vinden ben ik eens gaan speuren in de beelden die onze fotografen hebben gemaakt voor de wandelreportages in Roots. Zes rustgevende foto’s heb ik geselecteerd, voor allen die even verlangen naar stilstand. En ga na het bekijken van deze beelden ook zeker even naar buiten, want juist door te wandelen, door de beweging, komen je gedachten tot stilstand…

Foto: Niels Kooyman

's-Gravelandse Buitenplaatsen

Foto: Ernst Kremers

Foto: Bas Meelker

MEER WANDELBLOGS LEZEN?

Word eens een kluizenaar!

Een wandelkaart is een schatkaart voor grote mensen…

Durf je het aan: een dag alleen de natuur in?

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotografie