Bekende “Roots-fotografen” te zien op het Nature Talks fotofestival

René Alblas

25 October 2019 .

Op 9 en 10 november vindt hét Nederlandse natuurfotofestival weer plaats in Ede: het Nature Talks festival. Twee dagen lang kun je genieten van de inspirerende presentaties van fotografen uit binnen- en buitenland.

Op de lijst van sprekers vind je een aantal bekende namen uit Roots: Chris Ruijter, één van de Roots-fotobloggers, zal een presentatie geven onder de spannende titel “Komt u gerust wat dichterbij”. Herman van der Hart, hij won meerdere keren een Roots fotowedstrijd, zal beelden van Extremadura en India tonen.  Ook Franka Slothouber is een bekende uit de Roots fotowedstrijden, zij toont haar mooiste pinguinbeelden. Roelof Molenaar, de winnaar van de Roots Natuurfotowedstrijd 2019, zal een presentatie geven over “birds in action”, zijn winnende Rootsfoto zal ongetwijfeld ook langs komen. Andrea Gulickx won in het verleden ook meerdere Rootsprijzen, haar presentatie gaat over Experimenteren en creëren. Ook Thijs Glastra hoorde bij de winnaars van de Roots Natuurfotowedstrijd 2019, “projectmatig te werk gaan”, is het onderwerp van zijn presentatie.

Roelof Molenaar won met deze foto de Roots Natuurfotowedstrijd 2019.

 

Herman van der Hart maakte deze foto van een dhole in India.

Topfotografen

Naast al deze bekende fotografen uit Roots is er nog een flinke rij met andere topfotografen die te zien zijn tijdens het festival. Wat dacht je van Tony Wu, de onderwaterspecialist? Of Marco Gaiotti en Christian Ziegler, echte wildlifefotografen. Ook Michel Lucas, de fotograaf van poëtische landschappen, is aanwezig.

Nature Photographer of the Year wedstrijd

Naast alle fotopresentaties is er natuurlijk ook een fotobeurs en je kunt diverse workshops (masterclasses) volgen. Ook wordt de film “De levende Delta” vertoond. Als klap op de vuurpijl is er ook nog de uitreiking van de Nature Photographer of the Year wedstrijd, Rootsredacteur René Alblas was dit jaar één van de juryleden van deze wedstrijd. De foto’s van alle winnaars zijn ook te zien in een expositie.

Nature Talks toegang met korting

Het festival wordt gehouden in de Reehorst in Ede, wat uitstekend te bereiken is met het openbaar vervoer. Kijk hier voor alle info en bestel gelijk je kaartjes. Rootslezers krijgen 10% korting, als je gebruik maakt van de code rootstalks2019.

Heerlijke plaat gemaakt door Franka Slothouber.

 

Lensbabyfoto gemaakt door Andrea Gulickx

 

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotografie