De 10 mooiste vogelfoto’s van de Lage Landen

René Alblas

27 April 2022 .

We selecteerden de 10 mooiste vogelfoto’s die de afgelopen tijd zijn ingestuurd door lezers van Roots. Van het baardmannetje tot de ransuil. Je vindt ze allemaal in Nederland en België…

 

Aalscholver bij avondval • Jan Meeus – Het mooie avondlicht geeft een warme sfeer aan de foto. Het oranje van de snavel combineert goed met het oker in de achtergrond.

 

Ingetogen • Eric Van Hul- Baardmannetjes worden vaak in het riet gefotografeerd, maar zelden zagen we het dier in zo’n fraaie houding op de top van een stengel.

 

Grutto • Danny Slijfer – Perfecte plaat van een grutto in zijn habitat. De grassprieten in het water zorgen voor een mooi grafisch beeld.

 

Huismus • Peter van Wieringen – Perfecte actieplaat, die een geheel andere kijk op de mus oplevert. De gelige achtergrond zorgt voor extra spanning in het beeld.

 

Kluut • Edwin Rem. Prachtig, die druppels én die reflectie!

 

Kraai • Pieter Leblans- Een sublieme compositie. De maan staat mooi op tweederde van de breedte en de hoogte, en binnen de maan staat de kraai ook op tweederde van de breedte en de hoogte.

 

Ransuil • Peter van Wieringen – De hangende sparrentakken vormen een fraaie eenheid met het verenpatroon van de uil. De zichtbare lucht in de achtergrond zorgt ervoor dat de foto voldoende diepte heeft gekregen.

 

Staysafe • Maddy van der Pas – Aandoenlijk portret van een babyzwaantje op moeders verendek. Het licht is mooi zacht, daardoor is het wit van het jonge diertje niet overbelicht en zijn de zwarte vleugels mooi doortekend.

 

Typisch Nederlands • Beverley Brouwer – Doordat alle omgeving onscherp is, komt de gans perfect los van de achtergrond.

 

Zwaantje • Corinne Cornelissen-Megens – De houding van het zwaantje, het mooie zachte licht en het sobere kleurenpallet zijn de grote troeven van deze foto.

 

Al deze vogelfoto’s zijn ingezonden voor de Roots Foto van de Maand wedstrijd of de Roots Natuurfotowedstrijd. Wil je deze maand ook meedoen aan de Foto van de Maand wedstrijd? Het thema voor mei en juli is Humor in de natuur. Meedoen kan tot en met 15 mei. Meedoen kan hier.

 

Roots Natuurfotografie-special

In de schitterende Roots Special Natuurfotografie vind je nog veel meer handige tips en inspiratie. Bestel hem nu voor €7,95 in onze webshop, Je betaalt geen verzendkosten in Nederland.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Foto van de Maand