IGPOTY: De wereld in de achtertuin

Daniël Mulder

31 May 2018 .

IGPOTY

Elk jaar organiseert de Engelse Royal Botanic Gardens de fameuze fotowedstrijd IGPOTY. Het is de grootste en een van de meest prestigieuze tuinfotowedstrijden ter wereld. Een selectie van de mooiste wildlifebeelden in Roots laat zien waarom. Nieuwsgierig naar de reportage in Roots? Bestel het nummer voor slechts € 5,99 eenvoudig online.

IGPOTY

Foto: Henrik Spranz

Dat de International Garden Photographer Of The Year (IGPOTY) zo veel topfotografen ertoe verleidt om hun werk in te zenden, heeft alles te maken met het feit dat het begrip ‘tuin’ in deze wedstrijd behoorlijk ruim wordt genomen; er is daardoor veel ruimte voor creatieve beelden en de deelnemende fotografen maken daar elk jaar opnieuw optimaal gebruik van.

De achtertuin als fotoplek

IGPOTY

Foto: Ines Leonardo

Voor professionele natuurfotografen is deze wedstrijd een mooie manier om hun werk ook eens buiten de echte natuurfotografiefestivals te tonen. Maar ook veel amateurnatuurfotografen uit alle delen van de wereld laten in hun werk zien dat je in je eigen achtertuin of omgeving vaak de mooiste foto’s kunt maken. Dit jaar konden de deelnemers hun foto’s inzenden in tien categorieën. In elke categorie werden een eerste, tweede en derde prijs uitgereikt, plus een aantal eervolle vermeldingen. Uiteraard is er ook een hoofdprijs voor de overall winnaar.

In de nieuwe Roots van juni vind je dus een prachtige beeldreportage met de beste inzendingen uit de categorie Wildlife in the garden. Bestel het nummer voor slechts € 5,99 eenvoudig online.

 

 

Foto header: Petar Sabol

...

HART VOOR DE NATUUR

Tips voor verantwoord fotograferen

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotografie