Deze foto’s staan ook in de nieuwe Roots Natuuragenda

René Alblas

10 August 2018 .

Binnenkort komt de nieuwe Roots Natuuragenda uit. Dat is de jaarlijkse kroon op het werk van zo’n 90 natuurfotografen uit Nederland, België en nog enkele landen (want Roots wordt ook in het buitenland gelezen).

In de vorige eeuw begon onze voorganger, Grasduinen, al met het maken van de Natuuragenda. Die ook toen al was samengesteld met foto’s van lezers. Ruim 20 jaar later is deze agenda nog steeds “in”, ondanks alle technische ontwikkelingen met tablets en smartphones.

En de foto’s in de agenda lijken ieder jaar weer mooier te worden. Met de komst van de digitale fotografie is het aantal natuurfotografen naar schatting minstens vertienvoudigd en deze “beginnelingen” hebben zich in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld en maken nu de prachtigste beelden.

Spanning

De afgelopen weken hebben we op deze site al diverse sneak previews gedaan, om de spanning een beetje te verhogen. Inmiddels zijn zowel alle fotografen wiens foto in de agenda staat, als de 15 prijswinnaars, op de hoogte. Deze 15 prijswinnaars zijn uitgenodigd voor de prijsuitreiking in nationaal park de Hoge Veluwe op 1 september.

Toch blijft er nog wel wat spanning over: de prijswinnaars weten nog niet wélke prijs ze hebben gewonnen, één ervan heeft de hoofdprijs, een BirdingBreaks-reischeque van 2000 euro. En voor alle ander inzenders, die helaas niet in de agenda zijn terechtgekomen, blijft de vraag: maar wie dan wel?

Daarom nog één keer een sneak preview. Binnenkort ligt de agenda in de winkel en de webshop van Roots…

Deze 3 foto’s staan ook in de nieuwe Roots Natuuragenda:

John Stuij

 

Jan Boer

 

Bas Verschoor

Klik hier voor de vorige sneak preview.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotografie