Foto van de maand juni 2018, 4 handige tips

René Alblas

11 June 2018 .

Doe je ook mee met de wedstrijd Foto van de Maand juni 2018?

Het thema voor de Foto van de Maand juni wedstrijd is “Met z’n tweeën”. Je kunt je foto’s inzenden tot en met 21 juni. Maximaal 10 foto’s per inzender, de foto’s moeten tussen de 2,5 en 10 MB zijn. Om je winkansen te vergroten geven we hier 4 handige tips.

Tips

• Als je een duo fotografeert, probeer dan de onderlinge relatie vast te leggen. Bijvoorbeeld twee bomen die naar elkaar toegroeien of twee dieren die elkaar aankijken.

• Twee dieren met een (bijna) identieke houding of twee bloemen met dezelfde bloeiwijze kunnen spannende of humoristische beelden opleveren.

• Wanneer het te fotograferen tweetal in een ruime omgeving staat, zorg er dan voor dat het genoeg aandacht krijgt in de foto. Bijvoorbeeld door de lichtval, de compositie, of een laag standpunt..

• Als je twee bloemen fotografeert op een plek waar nog veel meer bloemen staan, let dan goed op de omgeving.  Door je diafragma wat groter te maken (f/5 of lager) wordt de omgeving vaag. Het wordt extra mooi als die vage achtergrond dezelfde kleur heeft als het onderwerp. Een voorbeeld: twee scherpe klaprozen in de voorgrond en vage rode vlekken in de achtergrond. 

Canadese ganzen, Foto: Johan Reus

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotografie