Foto van de maand mei 2018: 5 handige tips

René Alblas

7 May 2018 .

Doe je ook mee met de wedstrijd Foto van de Maand mei 2018?

Het thema voor de Foto van de Maand mei wedstrijd is “Wilde bloemen”. Je kunt je foto’s inzenden tot en met 21 mei. Maximaal 10 foto’s per inzender, de foto’s moeten tussen de 2,5 en 10 MB zijn. Om je winkansen te vergroten geven we hier 5 handige tips.

Tips

• Het loont om flink door de knieën te gaan bij bloemenfotografie. Soms is ‘plat op je buik, camera op de grond’ zelfs de beste positie. Recht of schuin van boven gefotografeerde bloemen ogen vaak plat en saai.

• Vlak boven de grond fotograferen gaat het beste met een Gorillapod, of een speciaal grondstatief. Zo staat je camera lekker stabiel en ben je toch heel flexibel.

• Een speciale macrolens werkt natuurlijk prima bij bloemenfotografie. Maar met wat meer afstand en een telelens kun je ook goede resultaten bereiken. Een spannend alternatief is een groothoeklens. Kruip dan heel dicht op de bloem en kies een mooie rustige omgeving. De ideale manier om een plant in zijn habitat vast te leggen.

• Midden op de dag fotograferen kan alleen als er wat (sluier)bewolking is. Bij te zonnig weer krijg je  harde schaduwen.

• Veel dezelfde bloemen in één foto zorgen voor rust en eenheid. Eén afwijkende bloem kan daarbij voor de nodige spanning zorgen. Bijvoorbeeld een veld met klaprozen en één korenbloem.

Inzenden kan hier.

Foto: Martine Lambrechts

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotografie