Grijp je kans: 5 beurzen voor fotoprojecten over natuur

Daniël Mulder

12 January 2022 .

Colonial diatoms:

Heb je een interessant idee voor een foto- of multimediaproject over natuur of de relatie tussen mens en natuur? Dan biedt de stichting Oog op de natuur je een mooie kans. Voor 2022 stellen ze vijf beurzen beschikbaar om je eigen fotoproject te realiseren.

Het maken van foto- of multimediaprojecten met impact en kwaliteit vergt een flinke investeringen in tijd en geld. Voor veel fotografen is dat bijna niet op te brengen. Stichting Oog op de natuur wil via het toekennen van vijf fotobeurzen, belangrijke en bijzondere fotoprojecten over de natuur toch een kans geven.

fotoproject

Een herder en een kudde schapen in de sneeuw in China. Uit de serie ‘Watering my horse’ uit 2018. Foto: XiaoXiao Xu.

Er zijn vijf beurzen beschikbaar met een waarde van 5.000 tot 15.000 euro per beurs. “Het is de bedoeling dat een project binnen een tot twee jaar na toekenning van de beurs wordt gerealiseerd”, aldus Theo Bosboom, fotograaf en coördinator van de stichting. “Beeld, in het bijzonder fotografie, is een krachtig instrument om mensen bewust te maken van de schoonheid, de waarde en de kwetsbaarheid van de natuur en de rol die de mens daarin speelt.”

Deadline fotoproject is 31 maart 2022

De inschrijving voor fotoprojecten loopt t/m 31 maart 2022. De aanvragen worden beoordeeld door een selectiecommissie. Deze bestaat uit: Aart Aarsbergen, Diana Bokje, Theo Bosboom, Bart Siebelink en Jeroen Toirkens.

Kijk voor meer informatie en voor het aanvragen van een beurs op de website van de stichting: oogopdenatuur.nl.

Meer over natuurfotografie

  • Voor de wedstrijd Roots Foto van de Maand november/december kwamen weer veel prachtige foto’s binnen! Inmiddels heeft de redactie daaruit de tien beste foto’s gezocht. Deze tien winnaars staan in de Roots van februari die 20 januari in de winkel ligt.
  • Lees hier het verhaal achter de foto van een appelvink.
  • Deze 6 natuurfoto’s zorgen voor verstilling en bezinning…

Foto bovenaan: Jan van IJken

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotografie