Geselecteerd: de 10 beste natuurfoto’s met humor

René Alblas

8 July 2022 .

Goede natuurfoto’s met humor zijn best lastig om te maken. Het gaat vaak om spontane bewegingen van een dier, die je van tevoren moeilijk kunt plannen. Extra knap dus, deze natuurfoto’s met humor die gemaakt zijn door Rootslezers. Geniet ervan!

 

Ik ben er niet! – Anne Hellings.  Precies op het juiste moment gefotografeerd. Door de korte sluitertijd (1/800) zijn de bewegende pootjes mooi scherp gebleven. Roots Foto van de Maand mei.

 

Drie bier! – Jeanne De Jong. Een egel die in de camera kijkt, is al vrij bijzonder. De houding van het dier is grappig en precies op het juiste moment vastgelegd.

 

Het lange zwijntje – Filip Leurs. Een komisch effect dat goed is opgemerkt door de fotograaf.

 

Kinderen die vragen, worden overgeslagen – Monique van Kootwijk. Mooie interactie. De vage groene achtergrond zorgt ervoor dat alle aandacht naar de uilen gaat.

 

Kokmeeuw – Danny SlijferEen verrassende kijk op een kokmeeuw. Zelden kun je de binnenkant van de snavel zo goed bekijken als op deze foto.

 

Oeps! – Yvonne Lips. Prachtig licht, fraaie compositie. En een goede keuze om het hert aan de achterkant te fotograferen.

 

Opzij, opzij, opzij – Ingrid van Gulick. Om hier een “parmantige tred” in te zien is natuurlijk pure vermenselijking van een dier. Maar het ziet er wel heel grappig uit.

 

Overpeinzing – Hans van Wijck. Het perfecte moment, prachtig vastgelegd door een fotograaf met een groot opmerkingsvermogen.

 

Stretching – Raymond Widawski. Mooi en grappig, zoals de grondeekhoorn de vorm van de tak lijkt te volgen.

 

What’s up – Ruurd Visser. Wat een mooi moment. De frisse achtergrondkleuren maken de foto extra aantrekkelijk.

Meer natuurfoto’s met humor kun je zien in de jaarlijkse The Comedy Wildlife fotowedstrijd. 

 

Roots Natuurfotografie-special

In de schitterende Roots Special Natuurfotografie vind je nog veel meer handige tips en inspiratie. Bestel hem nu voor €7,95 in onze webshop. Je betaalt geen verzendkosten in Nederland.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotografie