Inspirerend fotoboek: De Mooiste Fotolocaties van België

René Alblas

14 August 2020 .

Onlangs verscheen het handige en inspirerende fotoboek De Mooiste Fotolocaties van België: 50 plekken die je gezien moet hebben. De teksten en prachtige foto’s in dit boek zijn van de Vlaamse topfotograaf Bart Heirweg.

“Ik trek al jarenlang door België om de mooiste natuur op beeld vast te leggen. Die plekjes wil ik nu delen met andere fotografen, wandelaars en natuurliefhebbers. Want je hoeft helemaal niet ver te reizen om indrukwekkende natuur te ontdekken: de schoonheid van België wordt echt ondergewaardeerd”, aldus Bart.

Fotolocaties dichtbij huis

Normaal reist deze fotograaf de wereld rond om de mooiste fotoseries te maken, maar dit jaar blijft ook hij dichtbij huis. En dat hoeft helemaal geen tweede keuze te zijn volgens hem: “Iedereen in België trekt al snel naar de kust of de Ardennen – geweldige bestemmingen –, maar dit land heeft nog zoveel meer te bieden. Met dit boek wil ik iedereen aanmoedigen om ook eens de minder gekende natuurplekken te ontdekken.”

Zelf zocht hij soms maanden naar de ideale fotolocatie of de mooiste wandeling in een bepaald gebied. En dat wil hij voor anderen vereenvoudigen: “Ik weet uit ervaring hoeveel tijd er kruipt in het voorbereiden van een dagtrip of vakantie. In dit boek verzamel ik alle info die je nodig hebt om te vertrekken. Van de exacte gps-locatie tot de dichtstbijzijnde parkeerplek. Maar de focus ligt uiteraard op de aanwezige natuurpracht. Per gebied som ik op welke foto’s je er kan maken, en welke dieren en planten je er kan spotten.”

Het boek De Mooiste Fotolocaties van België: 50 plekken die je gezien moet hebben koop je voor €34,95 en is beschikbaar via de website van de fotograaf.

 

Over de fotograaf

Bart Heirweg (Oudenaarde, 1980) is een professioneel natuur- en landschapsfotograaf. Hij noemt licht en sfeer als zijn voornaamste stokpaardjes. Hij werkt voor verschillende nationale en internationale (foto)magazines. Ook in Roots is zijn werk gepubliceerd. Via workshops, fotoreizen en lezingen weet Bart ook andere fotografen te inspireren. Daarnaast won hij met zijn werk reeds verschillende prijzen in binnen- en buitenland. Bart was ook een aantal jaren jurylid van de Roots Natuurfotowedstrijd.

 

De bijgaande foto’s zijn uit het boek.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotografie