Inspirerende macrofoto-workshops van Andrea Gulickx

René Alblas

5 October 2016 .

Begin september organiseerde Roots samen met de Hortus Botanicus Amsterdam twee macrofoto-workshops. De workshops werden gegeven door Andrea Gulickx, zij is een bevlogen expert op het gebied van creatieve macrobeelden.

Het waren zeer inspirerende dagen, zowel voor de cursisten als de begeleider. “Het is zo’n mooie plek, die moet gewoon in the picture komen”, aldus Andrea.

dsc_0028

Foto: Helen Verhagen

Één van de deelnemers, Helen Verhagen, zegt er dit over: “De workshop begon met een heel inspirerende inleiding door Andrea Gulickx. Die inleiding gaf al zoveel nieuwe ideeën dat ik het gevoel heb, er jaren mee verder te kunnen. Vervolgens konden we volop aan de slag in de Hortus met ook nog een heerlijke lunch erbij. Tijdens het oefenen was het heel fijn dat Andrea letterlijk door de lens mee kwam kijken en adviezen gaf hoe je nog mooier dat op de foto zou kunnen krijgen, wat je voor ogen had. Daarbij ging het vooral om creativiteit in je foto te brengen. Ik heb geweldig genoten en was ook blij met het resultaat. Een absolute aanrader deze workshop!”

img_5677

Foto: Gerdien van den Broek

 

Heb je ook zin gekregen in zo’n inspirerende workshop? Voor 2017 staan alweer twee nieuwe data gepland waarop Andrea workshops in de Hortus zal begeleiden. Om alvast te noteren: zondag 9 april en zaterdag 9 september.

En wil je Andrea Gulickx al eerder treffen? Kom dan naar het Nature Talks Photofestival, daar zal ze op zondag 13 november een presentatie geven.

karenvisser_hortus05

Foto boven en onder: Karen Visser

karenvisser_hortus04

Alle bijgaande foto’s zijn tijdens de workshops gemaakt.

...

Natuurfotowedstrijd 2024: Stem op jouw favoriete foto

...


Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste natuurnieuws van Roots!


Meer Natuurfotografie